Edebiyat aşığı bir öğretmen

Batman’ın tanınan ve saygın simalarından olan 68 yaşındaki emekli öğretmen Hüseyin Üneşi, binlerce öğrenci yetiştirmesinin yanı sıra edebiyat, şiir ve kültür-sanat alanında yapmış olduğu hizmetlerle de ön plana çıkıyor.

Edebiyat aşığı bir öğretmen
Yayınlama: 29.03.2023 12:29:39
576
A+
A-

Yıllarca Fen Bilgisi öğretmenliği görevinde bulunduktan sonra 2015’te emekliye ayrılan Hüseyin hoca, edebiyatın her alanıyla ilgili eserleri kaleme almasıyla ön plana çıkarken, mütevazi ve bilge kişiliğinin yanı sıra son derece pozitif ve hümanist yapısıyla çevresindekilerin takdirini kazanıyor.

Ramazan ayında bile sürekli kültür-sanat ağırlıklı dergiler okuyarak değerli vakitlerini değerlendiren Hüseyin hoca, “Ben sadece okumuyorum, aynı zamanda okutturmak amacıyla düzenli aralıklarla dergi alırım. Okuduğum dergileri, kitap veya diğer edebi eserleri dostlarımla da paylaşırım. Edebiyatı gerçekten çok seviyorum. Makaleden tutun romana, romandan hikayeye, öykü ve şiire kadar edebiyatın tüm alanlarında yazmışlığım var. Kısa öykü, uzun hikaye çalışmalarımın dışında piyesler, tiyatro eserleri, senaryo çalışmalarıyla ilgili  yazılarım var. Yayınlanmış bir şiir kitabım var” diye konuştu. Haber-  Recep Akın

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.