“Fırında çalışırken depreme yakalandık”

İskenderun’da çalıştırdıkları fırında çocuğuyla beraber simit yaparken depreme yakalanan M. Şirin Kanat ve ailesine Batmanlı akrabaları sahip çıktı.

“Fırında çalışırken depreme yakalandık”
Advert
Yayınlama: 02.03.2023 17:20:33
229
A+
A-

Depremden 3-4 gün sonra Batman’dan müjdeli bir haber aldıklarını kaydeden M. Şirin Kanat, depremin ilk gününde ve sonrasında yaşadıklarını gazetemizle paylaştı. O anları anlatırken gözü dolan Kanat, “Bize kol kanat gererek yardımcı olan akrabalarıma müteşekkirim” dedi.  Mardinli depremzede M. Şirin Kanat, “İskenderun’da ufak bir fırınımız vardı. Çocuklarla beraber çalışıyorduk. Aslen Mardinliyim ama 1965’ten beri İskenderun’da ikamet ediyoruz. Yani İskenderun’a gittiğimde 7-8 yaşındaydım. Evli ve 7 çocuk sahibiyim. Kahramanmaraş merkezli olan yıkıcı depremlerden İskenderun’da etkilendi. Biz çocukla beraber saat 03.00 gibi fırına gece gidiyoruz. Yağmur yağıyordu. Biz simit yapıyorduk. Simit yaparken ayağımın altı oynamaya başladı. Oğluma, deprem var kendini dışarıya at dedim. Ben dışarıya çıkarken çocuğu tuttum ama düştüm. Yani yer beni çekiyordu. Çocuk beni tutup dışarıya çıkarmaya çalışıyor ama çekemiyordu.  Sonunda zorla kendimizi fırından dışarıya atabildik. Yan tarafta çatı altında bir oto yıkama yağlama yeri var, oraya kendimizi attık. Oradan millete baktık, herkes kendini binalardan dışarıya atmaya başladı. Ondan sonra evi aradık, çocuklar da kendilerini dışarıya atmışlar. Herhangi bir zarar yoktu çocuklarda ama işyerimiz biraz hasar gördü. Evimiz de de bir sorun yok” dedi.

“DEPREMİN İLK İKİ GÜNÜ DIŞARIDA YATTIK”

Depremin ilk iki gününü dışarıda geçirdiklerini belirten Kanat, “İskenderun’da her Cuma günü kurulan üstü kapalı, etrafı açık bir pazar var. Geceyi orada geçirdik. Batman’da yaşayan akrabalarımız bize sahip çıktılar. 2 Çocuğum halen İskenderun’da.  İnşallah onlar da gelecek. Bize kucak açıp acımızı paylaşan ve her türlü ihtiyaçlarımızı karşılamaya devam eden tanıdıklarımıza ve akrabalarımıza çok teşekkür ediyorum. Acımızı neredeyse unutturdular. İnşallah millet olarak yaralarımızı en kısa sürede sarıp normal hayata döneriz. Bize katkı sunan herkesten Allah razı olsun” dedi.

“KENDİLERİNE BİR EV TAHSİS ETTİK”

Depremzede aileye sahip çıkan bireylerden Ömer Duruş, “Şirin amca benim akrabamdır. Şuan kendisini ağırlıyoruz ve elhamdülillah bir sıkıntısı yok. Kendileri için bir ev tahsis ettik. Biz, kendileri için elimizden gelen tüm imkanları seferber etmeye devam edeceğiz”  diye konuştu. Haber-Recep Akın

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.