“Halepçe katliamı unutulmayacak”

Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Batman İl Örgütlerince düzenlenen basın açıklamasıyla Halepçe katliamı kınandı.

“Halepçe katliamı unutulmayacak”
Advert
Yayınlama: 16.03.2023 15:31:28
400
A+
A-

“KATLİAMIN ÜZERİNDEN 35 YIL GEÇTİ”

HDP Batman il binası önünde bir araya gelen partililer burada basın açıklaması yaptı. Açıklamaya görevden uzaklaştırılan Batman Belediye Eşbaşkanları Mehmet Demir ve Songül Korkmaz’ da destek verdi. Basın açıklamasını okuyan Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi İl Eş Sözcüsü Sedef Özdemir, insanlık ailesinin ‘soykırım’ olarak hatırlayacağı Halepçe katliamını unutmayacaklarını belirtti. Özdemir, “16 Mart 1988’de Saddam rejimi tarafından gerçekleştirilen Halepçe katliamının üzerinden 35 yıl geçti. İnsanlık ailesinin ‘soykırım’ olarak hatırlayacağı, 5 bin Kürt’ün katledildiği ve hafızalara annelerin evlatları üzerine cansız bedenleriyle kapaklandığı fotoğraflarla kazınan Halepçe katliamını unutmayacağız” dedi.

“İNSANLIK TARİHİNİN KARA LEKESİ”

Halepçe katliamının insanlık tarihinde kara bir leke olarak yerini aldığını kaydeden Özdemir, “Özgürlük ve eşitlik mücadelesinin kimyasal silahlarla yok edilemeyeceği bütün dünya tarafından görüldü. Bu mücadele 35 yıl sonra, bugün daha güçlü bir şekilde devam ediyor. Aynı yanlışı yapanları bu hakikat üzerinden uyarıyoruz; siz de tarihin akışını değiştiremeyecek, halkların özgürlük mücadelesini engelleyemeyeceksiniz” diye konuştu. Haber- Recep Akın

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.