“Hayvan bulmakta zorlanıyoruz”

Batman’daki kasaplar, hayvan sayısının gün geçtikçe ciddi oranda düştüğünden kesim için hayvan bulamadıklarını belirterek bir an önce bu durumun önüne geçilmesi için yetkililere çağrıda bulundular.

“Hayvan bulmakta zorlanıyoruz”
Yayınlama: 14.03.2023 18:08:38
177
A+
A-

Batman Kasaplar Derneği Başkanı Mehmet Ali Rüzgar, yükselen kırmızı et fiyatlarının yanı sıra,  SAT-2 serotipi şap hastalığına ilişkin de değerlendirmelerde bulundu.

“ŞAP HASTALIĞI HERKESİMİ ETKİLEDİ”

Yetiştiricilerin yaklaşık 4 yıldır girdi maliyetlerindeki artışlardan dolayı sıkıntı yaşadığını kaydeden Başkan Rüzgar, üreticinin sattığı hayvanı yerine koymadığını söyledi. Et fiyatlarının düşmesi için devletin et ithalatı yapması gerektiğini belirten Rüzgar, şap hastalığının bir başka sıkıntı oluşturduğunu ifade etti. Şap virüsünden dolayı sadece kasapların değil, hayvan sahiplerinin de zor duruma düştüğünü kaydeden Başkan Rüzgar, “Besiciler hayvanlarını hayvan pazarına getiremedikleri için şu anda bir boşluk oluştu. Ben bu durumla ilgili Tarım İl Müdürlüğüyle görüşme yaptık. Hayvanını kesmek isteyen bir besici Tarım İl Müdürlüğü’nden belge alması gerekiyor. Belge almadan da hayvan kesimi gerçekleşmiyor. Hayvan yetiştiricileri bu durum zor teşkil ediyor. Kurallara uymayan vatandaşlara 46 bin TL ceza yaptırımı uygulanacak” dedi.

“ÜRETİCİLERE DESTEK VERİLMELİ”

Hayvan fiyatlarının yüksekliğinden ziyade hayvan bulamadıklarını belirten Rüzgar, “Hükümetin üreticilere destek vermesi gerekir. Besiciler, hayvanlarına yem yetiştiremediklerini ve aldıkları hayvan fiyatlarının çok yüksek olduğunu dile getiriyorlar. Batman’da Hayvancılık Organize Sanayi Bölgesi olsaydı oluşan bu boşluğu doldurmuş olacaktı. Hayvancılık OSB sadece Batman değil, belki çevre illere de hitap edecek ihtiyacı karşılardı. Şu anda Batman’ın tümünde belki 4.000 adet hayvan yok. Ama OSB olsaydı, 20 bin civarında büyükbaş hayvan olurdu. Gerçekten Batman için çok faydalı olurdu” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.