“Hayvancılık OSB projesi askıya alınmamalı”

Batman’da yapılması planlanan Büyükbaş Hayvancılık Organize Sanayi Bölgesinin askıya alınmasına HÜDA PAR İl Başkanı Davut Şahin ve Kasaplar Derneği Başkanı Mehmet Ali Rüzgar yaptıkları açıklama ile tepki gösterdi.

“Hayvancılık OSB projesi askıya alınmamalı”
Advert
Yayınlama: 13.03.2023 18:13:02
448
A+
A-

“100 KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLANACAKTI”

Kasaplar Dernek Başkanı Mehmet Ali Rüzgar, daha önce Vali Hulusi Şahin döneminde Yolveren köyü yakınlarında yaklaşık 1500 dönümlük alanda Büyükbaş Havancılık OSB’nin yapılması için karar alındığını ve paydaşlarla birlikte zemin etüdünden fizibilite çalışmasına kadar bir çok çalışmanın yapıldığını söyledi. Yapılması planlanan OSB’den en az 100 işletmenin büyükbaş hayvan üreteceğini belirten Rüzgar, “Bu alanda hayvanların atıklarından biogaz elde edilecek ve bu gaz da elektriğe dönüştürülecekti. Ayrıca sucuk fabrikası, kavurma fabrikası yapılacak bir de bir mezbahane yapılacaktı. En az yüz kişiye de istihdam sağlanacaktı” dedi.

“PROJE HAYATA GEÇİRİLMELİ”

Ancak Vali Ekrem Canalp ve Tarım İl Müdürü Mehmet Aydın’ın kendilerine büyükbaş Hayvancılık OSB’nin askıya alındığı bilgisini verdiklerini aktaran Rüzgar, bu durumu kabul etmediklerini ve projenin gecikmeden hayata geçirilmesi gerektiğini vurguladı. Başkan Rüzgar, “Batman’ın et ihtiyacı var ve kasaplar olarak hayvan bulmakta zorlanıyoruz. Çevre illerden hayvan getirmek zorunda kalıyoruz. Bu alan yapılmış olsaydı en az 20 bin büyükbaş hayvan burada olacaktı. Hayvancılık OSB sadece Batman’a değil çevre illere de hizmet verecek” diye konuştu.

“PROJE BİRAN ÖNCE HAYATA GEÇİRİLMELİ”

HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin de askıya alındığı belirtilen hayvancılık OSB’nin bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğini belirtti. Başkan Şahin, “Buraya büyükbaş hayvancılık OSB yapılmasını konusunda alınmış bir karar var. Kasaplarımız kendi şikayetlerini dile getiriyor. Batman’ın et ihtiyacını dile getiriyorlar. Projenin askıya alınmasını biz anlayamıyoruz. HÜDA PAR olarak Batman’a bu projelerin getirilmesi, istihdam alanlarının oluşturulması, Batman’ın et ihtiyacını kendi imkanları ile temin edebilmesi için bu projenin neticelendirilmesi lazım. Biz bu işin takipçisi olacağız. Vali beyle görüşeceğim. İlgili kurumlar ile görüşeceğim. Şayet bundan bir sonuç alamazsak bunun bir geniş raporunu hazırlayıp genel merkezimize sunup Ankara nezdinde takip edeceğiz. Böyle Batman ekonomisine katkı sunacak projelerin askıya alınmaması, sümenaltı edilmemesi lazım. Batman hizmet görmelidir. Batman’ın hizmete ihtiyacı var” diye konuştu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.