“Kaçak dolum hayatınıza mal olabilir”

Vatandaşların kullandıkları mutfak ve piknik tüplerini LPG otogaz istasyonlarında kaçak olarak doldurmalarının eve bomba almak kadar tehlikeli olduğunu dile getiren tüp satışı yapan bayiler, vatandaşlara hayati uyarılarda bulundu.

“Kaçak dolum hayatınıza mal olabilir”
Advert
Yayınlama: 09.03.2023 13:07:20
133
A+
A-

“GÜVENLİ YERLERDEN TÜP ALIN”

Batman’da Turgut Özal Bulvarı Atatürk Parkı karşısında faaliyet gösteren Aygaz -Bağcılar Ticaret tüp bayii sahibi Muhammed İrtem, kaçak dolum yapan mercilerden uzak durulması gerektiğini belirtti. Vatandaşların kullandıkları mutfak ve piknik tüplerini LPG otogaz istasyonlarında kaçak olarak doldurmalarının tehlikesine dikkat çeken İrtem, “İstasyonlarda dolum tüp almak eve bomba almak demektir. Bazı kimseler 360 TL’lik bir tüpü 290-300 veya 320 TL’ye satıyorlar ama bu kaliteli tüp değil. Benzinlikten tüpe aktaranlar bile var. Yani Batman’da gayri resmi olarak bu işi yapan birçok yer var. Bu gibi durumlara çok dikkat edilmesi gerekiyor. Çünkü kaçak dolumdan kaynaklı birçok ciddi sorunlar oluşabilmektedir. Dolayısıyla vatandaşlar tüp alırken fiyat aralıklarına veya hangi tüp ucuz diye değil, resmi ve güvendikleri bayilerden tüp almaları gerekir. Aksi taktirde zehirlenme vakalarından patlama vakıalarına kadar birçok durumla karşı karşıya kalabilirler” dedi.

“AYLIK 25 BİN ADET TÜP SATILIYOR”

Batman merkez ve ilçeleri olmak üzere 1 ayda ortalama 25 bin adet tüp satışı yapıldığına dikkat çeken tüp bayii Muhammed İrtem, “Ayrıca Batman geneli ayda 15 bin adet (12 kilogramlık) ev tüpü satışı yapılmaktadır. Küçük tüp 75 TL, şişman tüp 362 TL, 19 litrelik damacana fiyatı ise 45 TL’dir. 12 personelimiz ve 3 adet servis aracımızla bu işi ciddi bir şekilde yapmaya devam ediyoruz” diye konuştu. Haber- Recep Akın

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.