“Kadın cinayetleri politiktir”

Batman’da TJA öncülüğünde Halkların Demokrasi Partisi (HDP) kadın örgütlerinin katılımıyla 8 Mart Emekçi Kadınlar Günü münasebetiyle yapılan basın açıklamasının ardından HDP il binasına kadar yürüyüş gerçekleştirildi.

“Kadın cinayetleri politiktir”
Yayınlama: 08.03.2023 18:22:25
111
A+
A-

TJA aktivisti Ruken Işık tarafından Kürtçe okunan basın açıklamasından sonra söz alan HDP Milletvekili Ayşe Acar Başaran, dünyanın her tarafında kadınların sokaklara, alanlara çıkıp kutladığı 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününü kendileri de Batman’da kutlamak için bir araya geldiklerini belirtti. Batman’da boşanma aşamasında olan T.A’nın öldürülmesini kınayan Başaran, “Bu ülkede her gün en az bir kadın, erkek şiddeti sonucu yaşamını yitiriyor. Onlarca kadın tacize, tecavüze uğruyor. Bunlar münferit değil. Bunlar kendiliğinden gelişen cinayetler, katliamlar, tacizler ve tecavüzler değil. Bunların hepsi politiktir” dedi.

“SİYASETE KARŞI YAŞAMI KURUYORUZ”

Her alanda ölümü dayatan siyasete karşı yaşamı kurmanın öncülüğünü yaptıklarını ve yapmaya devam edeceklerini kaydeden HDP’li Başaran, “Her gittiğimiz yerde kadınların yaralarını sarıp acılarını paylaştık. Birbirimize güç olduk.  Depremden dolayı insanlar ölmedi, yanlış politikalardan dolayı insanlar öldü. Deprem bölgesinde devlet yoktu ama kadınlar,  halklar, gençler vardı. Bu halk, bu toplum, öz gücüyle birbirlerinin yarasını sardı ve sarmaya devam edecek. Bugün 8 Mart’ı gönlümüzce kutlayamadık ama bu iktidar inşallah gidecek ve biz bu sefer coşkulu bir şekilde kutlayacağız” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.