“Kepenk arızalarına nasıl müdahale edilecek?”

Batman-Hasankeyf Şemsiyeli Sokak esnafı, Batman Belediyesince sokakta devam eden yeni düzenleme ve tabelalardaki boardex çalışmasında dükkan kepenklerinin pano arkasında kalmasının sıkıntı yaratacağını belirttiler.

“Kepenk arızalarına nasıl müdahale edilecek?”
Yayınlama: 01.03.2023 17:43:10
153
A+
A-

“KEPENKLERE ÇÖZÜM BULUNMALI”

Kepenklerinin herhangi bir arıza durumunda müdahale etmenin zor olacağını kaydeden Batman-Hasankeyf Şemsiyeli Sokak esnafı, projenin tekrar gözden geçirilmesini istediler.  Kepenklerinin çoğunun raylı sistem olduğunu ve sıkıntı yaşanması halinde tabelaların tekrar sökülmesi gerekeceğini kaydeden sokak esnaflarından Şehmus Turgut, “Elektrikli kepenklerimiz tabela panolarının arkasında kaldı. Yarın öbür gün kepengimiz bozulursa müdahale edemezler. O vakit tabelayı komple indirmeleri lazım. Dolayısıyla işin başındayken bu tür problemleri ön görmek suretiyle çözüm bulmaları gerekirdi. Her hangi bir müdahale için tabelaların alt kısmına bir müdahale kısmı belirlenmiş ama bizce bu uygulama yeterince işlevsel değil. Kepenklerimizi çalıştıran motorlar da iç tarafta, tabelaların arkasında kaldı. Mesela elektrik giderse biz nasıl müdahale edeceğiz? Öylece yerimizde kalıp bir çaresizce beklemek zorunda kalacağız” dedi.

“KEPENKLERİN YÜZDE 80’Nİ İÇERDE KALDI”

Yapılan tabela yenileme uygulamasıyla tüm kepenklerinin içerde kaldığını belirten sokak esnaflarından Hüsamettin Taşkıran, “Herhangi bir dükkanın kepenginde bir problem çıkarsa buna müdahale etmek çok zor olacak. Sıkıntının giderilmesi için boardex döşemesini kırmak veyahut sökmek gerekecek ki, bu da pek sağlıklı olmaz. Aynı zamanda tabelada tahribat oluşturur. Mesela kepengimizi yağlamak istersek ne yapacağız? Dolayısıyla müdahalesi zordur. Henüz işin başındayken daha işlevsel ve uygun bir çalışmanın hayata geçirilerek kepenkler ve diğer konularda oluşturacak engelleri ortadan kaldıracak yeni bir düzenleme yapılmasını esnaflar olarak talep ediyoruz” dedi. Haber-Recep Akın

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.