Köylüler, yeni yerleşim yeri istiyor

Batman’da Ilısu Barajı nedeni ile evleri sular altında kalan Soğuksu (Zorava) Oymataş Mezrası sakinlerini ziyaret eden HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanı Muhammet Şerif Durmaz, şehir hayatına alışmayan köylülere yeni yerleşim yeri verilmesi gerektiğini söyledi.

Köylüler, yeni yerleşim yeri istiyor
Yayınlama: 22.03.2023 14:31:15
166
A+
A-

Ilısu Baraj suyunun çekilmesiyle gün yüzüne çıkan (Zorava) Oymataş Mezrasında köy sakinlerini ziyaret eden HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanı Muhammet Şerif Durmaz ve beraberindeki heyeti, köylülerin sorun ve taleplerini dinledi. Köy sakinlerini ziyaret eden HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanı Muhammet Şerif Durmaz, “HÜDA PAR olarak bizlere iletilen tüm sorunları önemsiyoruz. Bu kapsamda vatandalar tarafından bizlere iletilen bir sorun oldu. Batman merkeze bağlı Oymataş Köyünün Soğuksu Mezrası Ilısu Barajının suları altında kalmıştı. Bunun için köylüler mağduriyet yaşamıştı. Bu noktada mağduriyetlerinin giderilmesi için bizden destek ve sorunlarını gündeme getirmemizi istediler. Bizler de heyetimizle beraber köye gelip kardeşlerimizle bir araya gelip sorunlarını dinledik.” dedi.

“ÜRETİCİ OLMAK İSTİYORUZ”

Şehre alışamadıklarını belirten bir diğer köy sakini Müslüm Turan, “Burası 2020 yılında Ilısu Barajı altında kaldı. Köyümüz daha önce cennet gibi bir köydü ama şimdi harabe olmuş durumda. Köyde 120 ile 150 arasında hane vardı. Ilısu Barajından dolayı köyü boşatmak zorunda kaldık. O zaman devletten 30 bin lira aldım ve o parayla bırakın bir ev arsa bile alamadım. Bundan dolayı mağduruz. Özellikle biz köylüler olarak şehre alışamadığımız için köyümüze geri gelerek birer üretici olmak istiyoruz. Köyde yerleşebileceğimiz uygun bir yer bulmuşuz. Yetkililerde uygun görürlerse çok iyi olur” şeklinde konuştu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.