Larvaya karşı erken mücadele başladı

Batman İl Özel İdaresi ilaçlama ekipleri, halk sağlığını tehdit eden karasinek ve sivrisinek larvalarıyla bahar ayları öncesinde mücadele çalışmalarına başladı.

Larvaya karşı erken mücadele başladı
Yayınlama: 13.03.2023 17:54:00
32
A+
A-

Çalışmalar kapsamında Batman genelindeki riskli bölgelerde çalışmalar aralıksız olarak sürüyor.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Abdulkadir Özer’in talimatı ile Batman merkez ve bağlı ilçelerdeki köylerde bulunan tüm tahliye kanalları, larva üretimi olabilecek gübre yığınları ve çöp toplama alanları ve durgun sularda ilaçlama çalışmalarına başlayan ekipler, yapılan planlama doğrultusunda sivrisinek ve karasineklerin üreme noktaları olan mazgallar, süs havuzları, sazlık alanlar, gübrelik alanlar, su birikintileri, durgun sular, dereler, rögarlar, çöp alanları ve çöp konteynerlerini etkin şekilde ilaçlıyor.

Vatandaşların sağlığı içinde aralıksız olarak çalıştıklarını ifade eden Genel Sekreter Abdulkadir Özed, “Vektörle mücadelemiz, henüz oluşum aşamasındayken başlıyor. Larvasit olarak isimlendirilen uygulamalarımız, popülasyon yoğunluğu kontrol edilemeyen sinek türlerini oluşum sürecindeyken azaltan en etkili yöntemlerden birisidir. Dolayısıyla bu uygulamamızla bahar ve yaz mevsiminde daha az kimyasal kullanımı ve sivrisinek kaynaklı hastalıkların engellenmesi sağlanmaktadır. İlaçlama çalışmalarımızı periyodik aralıklarla tüm bağlı köylerde sürdüreceğiz. Hemşehrilerimizin sağlığını ve huzurunu korumak için tüm imkânlarımızla çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.