“Nevroz’da ağıtlar yakılacak”

Nevroz Bayramı kutlamalarının depremlerde yaşanan can kayıpları nedeniyle ağıt havasında geçeceğini belirten Batman Nevroz Tertip Komitesi bileşenleri, kutlamalarda şölen tarzı müzik yerine dengbejler tarafından ağıtlar yakılacağını dikkat çektiler.

“Nevroz’da ağıtlar yakılacak”
Advert
Yayınlama: 14.03.2023 18:10:58
440
A+
A-

“DAVUL VE ZURNACILAR MEYDANA ALINMAYACAK”

Pazar günü Nevroz alanında kutlanması planlanan Nevroz bayramı öncesi basın turuna çıkan Batman Nevroz Tertip Komitesi bileşenleri, bu yılki kutlamalarda şenlik ve şölenin olmayacağını duyurdu. Bu yılki Nevroz’un Pazar günü saat 11.00’de kutlanacağını kaydeden Batman Nevroz Tertip Komitesi sözcüsü Genel- İş Eşbaşkanı Narin Erol, “Nevrozlar her sene festival coşkusuyla, şenlik ve şölen içerisinde kutlanırdı. Maalesef yaşanan depremlerden dolayı 2023 Nevrozunu yas havasında geçireceğiz. Bir nevi anma olacak. Depremde yitirilen canlar ve yaralılar var. Bu durumda şenlik-şölenin olması zaten düşünülemezdi. Nevrozda şölen tarzı müzik yerine dengbejler tarafından ağıtlar yakılacak. Nevroz alanına gelen davul zurnacıları mümkün mertebe içeri alınmamaları sağlanacak. Davul-zurna çalmayacak ve zılgıtlar çekilmeyecek. Yani, şölen yerine bir yas ve anma gerçekleşecek” dedi.

AHMET TÜRK KATILIYOR…

Bu yılki Nevroz programına Ahmet Türk’ün katılacağını belirten Erol, “HDP Batman Milletvekillerimizin yanı sıra başka misafirlerimizde olacak. Programda iki dengbej grubu olacak.  Nevroza daha çok yas teması damgasını vuracak. Yasımız ve isyanımızla bu Nevrozun özgürlüklere, daha güzel günlere vesile olmasını diliyoruz. Önümüzdeki seçimleri de hesaba katarsak, bu Nevrozun mevcut iktidarın gidişine vesile olacağına da inanıyoruz” diye konuştu. Haber- Recep Akın

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.