“Newroz’u depremde hayatını kaybedenlere adıyoruz”

Batman’da 19 Mart Pazar 2023’te kutlanması planlanan Newroz Bayramı ile ilgili olarak Batman Newroz Tertip Komitesi tarafından yapılan açıklamada bu yılki  Newroz’un depremde hayatını kaybedenlere adanacağı belirtildi.

“Newroz’u depremde hayatını kaybedenlere adıyoruz”
Advert
Yayınlama: 14.03.2023 13:05:47
88
A+
A-

Tertip Komitesinin  açıklamasına HDP, DBP, YEŞİL – SOL , TJA , HDP Gençlik Meclisi, Emek ve Demokrasi platformu ve ARİ-DER katıldı. Batman Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) il binasında tertiplenen basın açıklamasını okuyan Genel-İş Eş Sözcüsü Narin Erol, Nevroz’un başta Kürt halkı olmak üzere, Ortadoğu ve Mezopotamya halklarının yeniden doğuşu olduğunu  belirterek, “Her sene olduğu gibi bu seneki Newroz’da halklarımız için umudun müjdecisi, özgürlüğün ateşidir. Bununla birlikte 2023 Newroz’unu farklı koşullarda karşılıyoruz. 6 Şubat’ta meydana gelen Maraş merkezli iki büyük deprem ne yazık ki çok büyük bir yıkıma sebep oldu. Kentlerimiz, köylerimiz, yaşam alanlarımız yıkıldı. On binlerce canımızı yitirdik. On binlerce yurttaşımız yaralandı. Acımız ve öfkemiz çok büyük. Bu vesileyle bir kez daha kayıplarımıza rahmet, yakınlarına ve halklarımıza başsağlığı, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Bu yılki Newroz’u depremde hayatını kaybeden yurttaşlarımıza adıyoruz” dedi.

“NEWROZ ALANLARINI MÜCADELE ALANLARINA ÇEVİRECEĞİZ”

2023 Newroz alanlarını mücadele alanlarına dönüştüreceklerini kaydeden Erol, “Amed’den İstanbul’a, Aydın’dan Kars’a, İzmir’den Antalya’ya, Ankara’dan Hakkari’ye kadar her yerde bu iktidara meydan okuyacağız. 2023 Newroz’u umudun adresine işaret edecek. Hep birlikte mücadele edeceğiz, hep birlikte kazanacağız. Yeniden doğuşu simgeleyen Newroz, yeniden inşa iradesini de ortaya koyacaktır. Büyük kazanımların eşiğindeyiz, tarihsel başarıların sahibi olacağız” diye konuştu.

“TARİHSEL BİR BAŞARININ SAHİBİ OLACAĞIZ”

“Newroz Ateşiyle Özgürlüğe” şiarıyla kutlayacakları 2023 Newrozuna tüm halkları davet ettiklerini belirten Erol, “Unutmamalıyız ki büyük kazanımlar elde edeceğimiz bir eşiğin arifesindeyiz. Bu duyarlılık ve bilinçle önümüzdeki süreci karşılayarak, dönemsel bir başarıdan öte tarihsel bir başarının sahibi olacağız. Newroz ateşi etrafında adaletin ve barışın sesini haykırmak için, ‘Newroz Ateşiyle Özgürlüğe’ şiarıyla kutlayacağımız 2023 Newroz’una tüm halklarımızı davet ediyoruz” dedi.  Haber-Recep Akın

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.