“Öldürülmek istemiyoruz”

Batman Tabipler Odası ve SES Batman şubesi, İluh Devlet Hastanesi’nde bir hasta yakını tarafından hastanede görevli güvenlik görevlisine yapılan saldırıyı protesto etti. Sağlık çalışanları, ‘Hekime ve sağlıkçıya yönelik şiddete hayır’ yazılı pankart açıp basın açıklaması yaptılar. 

“Öldürülmek istemiyoruz”
Advert
Yayınlama: 06.03.2023 18:40:58
243
A+
A-

“20 YILDA 12 HEKİM ÖLDÜRÜLDÜ”

Haftasonunda İluh Devlet hastanesi acil servisinin yeni bir sağlıkta şiddet vakasına tanık olduğunu belirten Batman Tabip Odası Genel sekreteri Dr. Sevcan Dündar, çalışanlarının huzuru kalmadığını kaydetti. Basın açıklamasını okuyan Dr. Dündar, “Bıçak ile hastane içine girmeyi kolaylıkla başaran, ölüm tehditleri savuran, şiddet faili bir hasta yakını sağlık emekçilerine, hatta yoluna çıkan hastalara bile saldırmış, güvenlik görevlisi bir arkadaşımızı bıçaklı saldırı ile yaralamıştır. Yine bir sağlık emekçisinin canına kast edilmiş, korkutulmuş, fiziksel ve psikolojik travmaya uğratılmış ve iş yeri huzuru kalmamıştır. Biz çalıştığımız alanlarda huzurumuzun kalmadığını, can güvenliğimizin kalmadığını uzun süredir haykırıyoruz. Sadece hekimler bazında ele alsak dahi sağlıkta şiddet sonucu öldürülen 13 hekimin 12 tanesi son 20 yılda öldürülmüştür” dedi.

“YENİDEN HAYKIRIYORUZ: ARTIK YETER”

Etkili bir sağlıkta şiddet yasası, yaşanan ölümlere rağmen çıkarılamadığını belirten Dündar, sözlerini şöyle sürdürdü: “Güvenlik personel sayısının arttırılması, x ray cihazlarının konulması, kartlı sistem ve acil servis alanlarının kapılar ile ayrılması gibi en basit kısmi palyatif çözümler bile hayata geçirilmemiştir. Buradan yeniden haykırıyoruz, artık yeter diyoruz. Çalışırken hakarete uğramak, baskı görmek, öldürülmek istemiyoruz. Uğradığı saldırı sonucu bacağından bıçaklanan güvenlik görevlisi Zahir K.’ye ve yaralanmaktan son anda kaçabilen hekim arkadaşımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz. Sağlık hizmeti sunulan yerler başta olmak üzere hiçbir yerde can güvenliğimiz kalmamıştır.” Haber-Recep Akın

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.