Rektör, TRT GAP Radyosuna konuştu

Deprem felaketinin ardından bir dizi çalışmayı hayata geçiren Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, TRT GAP Radyosunda yayınlanan ‘Bölge Gündemi’ programına katıldı.

Rektör, TRT GAP Radyosuna konuştu
Yayınlama: 09.03.2023 13:01:54
18
A+
A-

Rektör Demir programda, depremden etkilenen illerimizde bulunan vatandaşlarımıza yönelik olarak düzenlenen yardım kampanyaları ve çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

“YARDIMLAŞMAYA DEVAM ETMEK SORUMLULUKTUR”

Depremin hemen ardından üniversite de yardım kampanyalarının başlatıldığını belirten Rektör Demir, tekstil firmalarının bağışladıkları kumaşlarla gönüllüler tarafından üniversitemizdeki tekstil atölyelerinde dikilen tunik, tayt, bluz ve pijama gibi tekstil ürünlerinin depremden etkilenen vatandaşlara ulaştırılmak üzere deprem bölgelerine gönderildiğini söyledi. Daha önce de üniversitemizdeki kimya atölyelerinde üretilen sıvı sabunların, deprem bölgelerine gönderildiğini kaydeden Rektör Demir, “Sıvı sabun üretimine devam ediyoruz. Firmalardan kumaş bağışları geldikçe de tekstil ürünlerinin dikimini aralıksız sürdüreceğiz. Ayrıca depremden olumsuz etkilenen ve Batman’da misafir edilen çocuklara yönelik Kozluk Meslek Yüksekokulu öğrencilerimiz tarafından psikososyal etkinlikler düzenledik. Yine öğretim üyelerimiz, çocuklara yönelik terapi programları düzenlediler. Depremden etkilenen vatandaşlarımızın bizlere ihtiyacı var. Vatandaşlarımızla yardımlaşmaya devam etmek, vicdani bir sorumluluktur. Herkesin elinden geldiğince yardım etmeye devam etmesi gerekiyor. Aziz milletimizin bu zor günleri birlik ve beraberlik duygusu ile atlatacağına yürekten inanıyorum. Bu nedenle duyarlılık gösteren tüm milletimize, bize desten veren tüm firmalara, gönüllü akademisyenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.