Sahte gözlük uyarısı

Uzman optisyenler, yaz aylarına doğru gelinmesiyle piyasaya düşen sahte güneş gözlüklerinin ciddi göz hastalıklarına neden olabileceğini belirterek vatandaşlara uyarılarda bulunuyorlar.

Sahte gözlük uyarısı
Yayınlama: 15.03.2023 18:34:04
102
A+
A-

“GÖZLERİMİZİ ULTRAVİYOLE IŞINLARDAN KORUMALIYIZ”

Batman Turgut Özal Bulvarı Özel Batman Hastanesi yanında hizmet veren Emre Optik firmasının deneyimli gözlükçüsü Erhan Orhan, yaz aylarında taleplerin arttığı  güneş gözlüklerinin, güneş ışınlarına karşı koruyucu olması ve göz sağlığını koruması açısından kullanımlarının oldukça önemli olduğuna dikkat çekti.  Sahte güneş gözlükleri tercih edildiğinde tam tersi bir etki yaparak ciddi hastalıklara yol açabildiğinin uzmanlar tarafından öngörüldüğünü kaydeden  Orhan, “İnternet sitelerinde satılan gözlükler orijinal değil.  Bilinmedik yerlerden alışveriş yapmak göz sağlığını tehlikeye atmasına neden olabilir. Güneşi gören herkesin kendini dışarı atıyor. Güneşten gelen ultraviyole ışınlarından da gözlerimizi korumamız gerekiyor ve bunun içinde kaliteli gözlük almamız gerekiyor. Göz doktorlarının işporta ve internetten güneş gözlüğü almayın demelerine rağmen insanlarımız ısrarla internetten alıyor. Uyarılarımızda hepsinin ortak cevabı göze takmadıklarını kafada aksesuar olarak kullandıklarını söylüyorlar. İnternet sitelerinde satılan gözlüklerin çoğunda ultraviyole özelliği yoktur, boyama cam gibi bir şey” dedi.

“GÖZLÜKLER GÜVENİLİR YERLERDEN ALINSIN”

Gözlük mağazalarında satılanların hepsinin ultraviyole özelliğine sahip olduğunu belirten optisyen Orhan, “İnternette alınan ürünlerin göze ciddi derecede zararları var, gözlükte UV400 özelliği olması gerekiyor. Ayrıca bilinen markaların çakmalarına da dikkat edilmeli. Müşteri bizim mağazalarımızda baktığı ürünleri internette bakarak arada müthiş derecede fiyat farkını görünce insanlar ucuz diye oradan alıyor ama orijinal olduğu anlamına gelmiyor. Vatandaşlar bildikleri ve güvendikleri yerlerde alsınlar ki sağlıklı bir şekilde gözlüklerini kullanabilsinler. Güneş gözlüğü kullanmanın yaş sınırı yoktur, 7’den 70’e herkes kullanabilirler. İdeal güneş gözlüğü ortalama 750 TL’den başlar ve kalitesine göre değişir” şeklinde konuştu. Haber-Recep Akın

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.