“Tesisimiz kapanmayla karşı karşıya”

Batman’da artan et fiyatlarına ve kaçak et kesimine sert tepki gösteren İvme Et Entegre Tesisi yöneticisi Veysi Songur, il genelinde yapılan kesimlerin sağlıksız ortamlarda % 70’in kaçak yapıldığını ifade etti.

“Tesisimiz kapanmayla karşı karşıya”
Advert
Yayınlama: 15.03.2023 18:32:50
145
A+
A-

“DENETİMLER SIKLAŞTIRILMALI”

Mevcut mezbahanenin bile kaçak et kesiminden dolayı zarar ettiğini belirten İvme Et Entegre Tesisi yöneticisi Veysi Songur, bunun önüne geçilmesi gerektiğini ve kentin dört bir tarafında hastalıklı ve denetimsiz kaçak et kesiminin devam ettiğini söyledi. Modern tesislerinin 50 milyon TL değerinde olduğunu belirten İvme Et Entegre Tesisi yöneticisi Veysi Songur; “Veteriner gözetimindeki tek hayvan borsası bölge illerinde görülen ‘şap hastalığı’ nedeniyle geçici olarak kapatıldı. Ancak et kesimimiz devam ediyor. Batman’da kaçak et kesimi nedeniyle ciddi hastalık riski var.  Hayvan borsası kapatıldı, ancak Batmanda kaçak ve sağlıksız kesim had safhada. Yetkili kurumları denetim yapmaya davet ediyorum. Batman’da 50 Milyon TL’ye mal olan tek mezbahanemiz, kaçak kesimler nedeniyle kapanma riski ile karşı karşıya” şeklinde açıklamada bulundu.

BATMAN’DA GÜNDE 30 TON ET TÜKETİYOR

Batman genelinde günde ortalama 30 ton et tüketildiğini belirten Songur; “30 tonun ancak 5 tonu resmi, mühürlü ve sağlıklı ortamlarda kesiliyor. Geri kalan 25 ton et ise kaçak ve sağlıksız ortamlarda kesilip halkın sağlığı tehdit ediliyor. Hayvan Borsasını kapatanlar, asli görevleri olan kaçak et kesiminin de önüne geçmelidirler. Batman genelinde nerelerde kaçak et kesimi yapıldığını herkes biliyor. Şap hastalığı kesilen kaçak etlerden dolayı ortaya çıkmaktadır. Denetimler yapılmadığı için kasaplarda sağlıksız et olan kaçak kesime yöneliyor” dedi.

 “MÜHÜRSÜZ ET, SAĞLIKSIZ ETTİR”

“Mühürsüz etlerin sağlıksız et” olduğunu vurgulayan Songur, Batman’da mühürsüz etlerin denetlenmemesinden yakındı. Ayrıca 37 dönüm arazide tesise zincir yatırımlar yapmak istediklerini ancak denetimsizlik yüzünden gerçekleştiremediklerini belirten Songur, “Eğer denetimler olmazsa kanuni haklarımızı arayacağız. Yetkililerden ricamız kaçak et kesiminin önüne geçmeleridir. Bu halkın sağlığı ve sorumluluk demektir” diye konuştu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.