“Zenginlerde et yiyemez hale geldi”

Sadece yoksul kesimin değil, zenginlerin de et yiyemez duruma geldiğine vurgu yapan Batman Kasaplar Derneği Başkanı Mehmet Ali Rüzgar, “Fiyatlar çok çok yükseldi. Bunun önüne de mutlaka geçilmesi lazım. Nasıl geçilecek? Türkiye kesinlikle hayvan ihracatını durdurmalı ve dışarıdan et ithal etmelidir. Ancak böyle olduğunda et fiyatları düşer. Bunu da Ramazan ayı gelmeden yapması gerekir” diye konuştu.

“Zenginlerde et yiyemez hale geldi”
Advert
Yayınlama: 14.03.2023 13:09:43
Düzenleme: 14.03.2023 15:15
134
A+
A-

“ET FİYATLARI DAHA DA YÜKSELEBİLİR”

Yüksek olan et  fiyatlarının Ramazan ayında daha da yükselebileceğini belirten Başkan Rüzgar, “Özellikle büyükbaş et fiyatlarında aşırı derecede bir yükseliş var. Yani bu iş çığırından çıktı diyebilirim. Şöyle ki, 2 ay öncesine kadar da et fiyatları 150-160 TL bandında gidiyordu. Şuan ise 230-250 TL arasında değişiyor. Deprem döneminde bile et fiyatında 40 lira ek artış oldu. 40 TL daha ete gelen artıştan sonra şu günlerde 10 TL daha üzerine geldi” dedi.

“TÜRKİYE’YE İTHAL ET GELİYOR”

Türkiye’ye ithal et geleceğini kaydeden Rüzgar, “Aldığım duyumlara göre  kesimlik hayvanlar şu anda yurtdışından ithal edilmek üzere Türkiye’ye geliyor. Bir de karkas dediğimiz dana eti de geliyormuş. Ramazan’dan önce ithal et gelirse, inşallah et fiyatlarında bir rahatlama olacaktır diye düşünüyorum. Eğer et fiyatları düşerse biz kasaplar olarak açıklama yapacağız” dedi. Haber-Recep Akın

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.