7 Kütüphanenin protokolü imzalandı

Batman Şehit Şenay Aybüke Yalçın Halk kütüphanesinde Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü ile Batman Valiliği arasında Batman merkez ve ilçelerine kazandırılacak olan 7 tane halk kütüphanesi için protokol imzalandı.

7 Kütüphanenin protokolü imzalandı
Advert
Yayınlama: 06.04.2023 17:58:16
106
A+
A-

“TÜRKİYE’DE ÖRNEK OLACAK PROJE”

Yapılacak olan kütüphanelerin lansmanı ve protokol imza törenine Vali Ekrem Canalp, Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürü Taner Beyoğlu, Genel Müdür yardımcısı Ahmet Aldemir, Şehit Şenay Aybüke Kütüphane Müdürü Derya Alapala, İl Kültür Müdürü İhsan Aslanlı ve proje mimarları katıldı. Batman merkeze kazandırılacak olan kütüphanelerin Bayındırlık kütüphanesi, Tilmerç kütüphanesi ve Tilmerç bebek ve çocuk kütüphanesinin yanı sıra Ekolojik ve Yeşil kütüphane olacağı ifade edildi. Batman merkez dışında Beşiri, Sason ve Kozluk olmak üzere 3 kütüphane de ilçelere kazandırılacak. Protokol anlaşmasında konuşan Vali Ekrem Canalp, “Protokolünü imzalamış olduğumuz bu çerçeve Türkiye’ye örnek bir çerçevedir. Hem de Batman’ın bu şekilde ihtiyaçlarını dört dörtlük karşılayacak olacak cilt çerçevedir. Merkezdeki kütüphanenin dışında kentin değişik alanlarında daha çok kütüphanelerle coğrafi bir yayılım içerisinde insanların kütüphaneye erişimini kolaylaştıran ve kalitecilik bir kütüphane hizmeti yayan bir modeldir. Bu modelin Türkiye’deki Batman olarak öncüsü olabilmekten de memnuniyet duyuyoruz” dedi.

“BATMAN’A 7 KÜTÜPHANE KAZANDIRIYORUZ”

Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdür Yardımcısı Taner Beyoğlu, “Kültür ve Turizm Bakanlığı olarak kültürel kalkınmanın içtimai inkişafın en önemli unsuru olarak okuma kültürünün geliştirmesini görüyoruz. Bizim Seattle kütüphane modeli olacak. Batman şehir merkezinde 4 tane kütüphane, ilçelerimizde 3 tane kütüphane kazandırıyoruz. Batman Valiliğin, Belediyenin destekleriyle diğer şehirlere örnek olacak bu çalışmayı ilk defa burada yapmak bizim için büyük bir keyiftir” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.