Atletizmde büyük başarı

Eskişehir ilinde yapılan 100. Yıl Cumhuriyet sezonu Turkcell Kulüpler kros süper liginde mücadele eden Batman Petrolspor, büyük kadınlar ve miks bayrak takımlarında şampiyon olarak ülkemizi Avrupa’da temsil etme hakkı elde etti.

Atletizmde büyük başarı
Yayınlama: 06.04.2023 14:05:30
Düzenleme: 06.04.2023 14:29
32
A+
A-

Büyük kadınlar kategorisinde Sultan, Ruken, Sümeyye ve Bahar’dan oluşan kadro ile piste çıkan atletlerden Sultan Haydar şampiyon olurken, Ruken Tek ise Türkiye ikincisi olarak yarışı tamamladı. Yarışı 7. sırada bitiren Sümeyye’nin takım puanı ile Petrolspor 10 puanla, Fenerbahçe’nin önünde ipi göğüsleyen taraf oldu. Bu tarihi başarı ile Batman Petrolspor 2024 yılında ülkemizi Avrupa Kulüpler Kros şampiyonasında temsil etme hakkı kazandı.

MİKS BAYRAK TAKIMI AVRUPA YOLCUSU

Ba sezon ilk defa düzenlenen kulüplerarası arası miks bayrak takımları yarışmasında Firdevs, Damla, İbrahim ve Tamer ile yarışmaya çıkan Kırmızı-Beyazlı ekip, takım halinde Türkiye şampiyonu oldu. Batman Petrolspor kulübünün miks bayrak takımımı da 2024 yılında ülkemizi Avrupa da temsil etme hakkı kazandı.

ALTYAPILAR KUPAYLA DÖNDÜ

Günün üçüncü müsabakası olan U-20 erkekler kategorisi kıran kırana geçti. Müsabakayı baştan sona önde götüren Petrolsporlu sporcular maalesef son 50 metrede yarışı verdiler. Fenerbahçe’nin arkasından 15 puanla Batman Petrolspor takım halinde Türkiye ikincisi oldu. Petrolsporlu sporculardan Mervan Haykır ise Ferdi Türkiye 3’ncüsü oldu. U-18 erkekler de ise Fenerbahçe 6 puanla şampiyon olurken, ardından gelen Batman Petrolspor 28 puanla takım halinde Türkiye ikincisi oldu. U-18 kadınlar müsabakasında ise Petrolspor takım halinde 26 puanla Türkiye ikincisi oldu. Günü 5 kupa, 3 madalya ve 2 takımın Avrupa kupalarına katılma hakkı elde etmesi ile sona erdi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.