Bakınıyorlar ama alamıyorlar

Ramazan bayramına sayılı günler kala vatandaşlar, fiyatları iki kat artan bayramlık şekerleri alamadığı için sadece bakmakla yetiniyor.

Bakınıyorlar ama alamıyorlar
Yayınlama: 16.04.2023 15:30:36
329
A+
A-

Fiyat etiketlerini gören vatandaşlar, “Şeker fiyatları çok yüksek, alım gücü zor. Sadece bakmakla yetiniyoruz” dediler.

RAFLARA BAKINIYORLAR…

Şeker ürünlerinde kullanılan ham maddenin yanı sıra stokçuluk, bayramlık şekerinin fiyatlarını bir hayli yükseltmiş durumda. Kilosu 350, 500 ve 1000 TL’ye dayanan etiket fiyatını gören vatandaşlar adeta şok geçiriyorlar. Yüksek fiyatlar yüzünden istedikleri şekeri alamayan vatandaşlar şeker dolu raflara öylece baktıktan sonra alamadan evlerinin yolunu tutuyor. Bayram şekerinin geçen seneye oranla çok yükseldiğini belirten esnaflar, “Geçen sene 180-190 TL olan şekerlerin fiyatı bu sene 350 liraya çıkmış durumda. Ayrıca şuan etikete yansıyan 500 TL’lik şeker ise geçen sene 250 liraydı. Dolayısıyla fiyatlar baya pahalandı. Tabii vatandaşlar da bayramda ağız tadıyla yiyebilecekleri ya da ikram edebilecekleri yönde arzu ettikleri şekerleri alamayınca daha ucuz şekerlere yöneliyorlar ama bunları da çoğu insanımız maalesef alamıyor. Bunun da nedeni artan fiyatların yanı sıra ürün hammaddelerindeki yükseliş ve stokçuluk” diye konuştular.

VATANDAŞ BAKIP YUTKUNUYOR

Fiyatların çok yüksek olmasından dolayı tezgâhın yanına yaklaşamadıklarını söyleyen bir vatandaş, “Fiyatlar çok yüksek. Milletin almaya gücü yetmiyor. Zaten emekliyiz, hiçbir şey alamıyoruz. 3 bin lirayla ev kirasını mı verelim, fatura mı ödeyelim, çoluk çocuğumuza mı bakalım, şeker mi alalım? Son iki yıldır her şey pahalı. Emekli bakıp bakıp yutkunuyor” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.