“Bir aciziyet operasyonu ile karşı karşıyayız”

Diyarbakır merkezli aralarında Batman’ında bulunduğu 21 ilde yapılan operasyonda 110 kişi gözaltına alındı. 

“Bir aciziyet operasyonu ile karşı karşıyayız”
Yayınlama: 26.04.2023 16:47:44
68
A+
A-

Halkın Demokrasi Partisi (HDP) Batman İl Örgütü, il binası önünde bir basın açıklaması yaparak gözaltıları kınadı. Yeşil  Sol Parti  Batman İl Örgütü öncülüğünde gerçekleşen açıklamaya HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Ayşe Acar Başaran, DBP Eşgenel Başkanı  ve aynı zamanda  Yeşil Sol Parti Batman Milletvekili adayı Keskin Bayındır, Yeşil Sol Partinin diğer milletvekili adayları Ekrem Baran, Zeynep Oduncu,  Nurten Ertuğrul, TJA, Barış Anneleri Meclisi, Bahar Kültür Merkezi, ARİ-DER , ÖHD, Yeşil Sol Parti, HDP, DBP İl Örgütleri ve    partililer katıldı.  Basın açıklamasını okuyan HDP İl Eşbaşkanı Hüseyin Sarik, operasyonun seçim odaklı olduğunu söyledi.

“14 MAYIS GÜNÜ KAYBEDECEKLER”

Gözaltılara tepki gösteren HDP Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran, “Bir aciziyet operasyonu ile karşı karşıyayız. Daha önce denedikleri ve hiçbir şekilde başarı elde edemedikleri pratiklerini devam ettiriyorlar. Hiçbir şekilde bize geri adım attıramazlar.  Bu seçim odaklı bir saldırıdır. Halkın gerçeğini ortaya çıkaran gazeteciler, sandıkları koruyacak olan avukatlar, halkın coşkusunu ortaya koyan sanatçılara dönük organizeli saldırı hiçbir şekilde başarıya ulaşmayacak. Binlerce arkadaşımız gözaltına alınan arkadaşlarımızın yerine seçim çalışması yürütecek. 14 Mayıs günü kaybedecekler” diye konuştu.

“ONLAR GİDECEK, BİZ KALACAĞIZ”

DBP Eşgenel Başkanı Keskin Bayındır ise, “Hiçbir yoldaşımız bu saldırılara karşı hiçbir şekilde geri adım atmadı, atmayacak. Biz buradan demokrasi hedefi olanlara sesleniyoruz. Eğer demokrasi talebiniz varsa gelin bu 14 Mayıs darbesine birlikte direnelim. Ne yaparlarsa yapsınlar 14 Mayıs günü gidecekler. Başarı bizim olacak. Onlar gidecek biz kalacağız” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.