“Bugüne kadar görmediğim şefkati Batmanlılar gösterdi”

Malatya’da meydana gelen depremden evleri ağır hasar alan Malatya Bütürge ilçesi Sosyal Yardımlaşma Vakfı’ndan emekli İlçe Müdürü Memet Alim, çocuğunun Batman’daki arkadaşının davetiyle Batman’a yerleştiğini belirtti.

“Bugüne kadar görmediğim şefkati Batmanlılar gösterdi”
Yayınlama: 04.04.2023 13:06:10
Düzenleme: 07.04.2023 15:38
404
A+
A-

“EVİMİZ YIKILMADI AMA AĞIR HASAR ALDI”

Depremde evlerinin oturulamaz şekilde hasar aldığını kaydeden depremzede emekli müdür Memet Alim, “Ben 3 sene önce kurum müdürlüğünden emekli oldum. Malatya’daki evimiz ağır hasar aldı. Evimiz yıkılmadı ama ağır hasar aldı. Ev bulmakta da zorluk çektik. Yakınlarımızın yanında bir süre kaldık ama neticede nereye kadar kalabilirsiniz? Çocuğumun üniversiteden bir arkadaşı vardı Batman’da. Kendisi bizi buraya yönlendirdi” dedi.

“BATMAN HALKININ YAKLAŞIMI ÇOK İYİ”

Batman’daki insanların yaklaşımlarının çok iyi olduğunu söyleyen Alim, “Ben Batman halkını çok sevdim. Yani diyebilirim ki, böyle bir ilgiyi hiçbir yerde görmedim. Buradaki insanların yaklaşımı çok güzel. Yol gösteriyorlar, ‘yardımcı olalım’ diyorlar, ‘bir isteğiniz olursa beni arayın’ diyenler oluyor. Hiç tanımadığım, bir kez tanıdığım insanlar bana hiç görmediğim şefkati gösteriyorlar” diye konuştu.

“ALTERNATİF TIBBA BÜYÜK İLGİ DUYUYORUM”

Birçok şifalı bitkilere yönelik alternatif tıp ürünlerini bizzat tatbik ettiğini ve özel ilgi alanında olduğunu ifade eden emekli depremzede müdür Alim, Malatya’da iken de büyük bir baharatçı dükkanına uğradığını söyledi. Batman’da da vakit buldukça aktarlara uğradığını kaydeden Alim, Haşimiyzade kuruyemiş baharat ve şarküteri firmasına gelerek şifalı bitki ve baharatları inceledikten sonra ihtiyaç duyduğu ürünleri satın aldı.

“ALMANYA’DA ŞİFALI BİTKİLER REVAÇTA”

Avrupa’da Almanya başta olmak üzere bir çok ülkede alternatif tıbbın revaçta olduğuna dikkat çeken Alim, “Yani insanlar eczanelere falan gitmiyorlar. Kardeşim Almanya’da yaşıyor ve beni bu konularda aydınlatıyor. ‘Ağabey buradaki eczaneler bitkisel ürünler satıyor’ diyor. Bu işin bir de şarlatanları çıkmış. Dolayısıyla doğru ürünlerin satıldığı yerleri bulmak lazım. Herkes bu alanla ilgili bir şeyler söylüyor ama önemli olan doğrusunu bulmaktır” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.