Çayda zam beklentisi!

Son günlerde çayın 4 TL’ye çıkarılacağı söylentilerine açıklık getiren Kahveciler Kıraathaneciler ve İnternetçiler Esnaf Odası Başkanı Seyfettin Göner, oda yönetimi olarak zammı değerlendireceklerini belirtti.

Çayda zam beklentisi!
Yayınlama: 26.04.2023 17:49:41
Düzenleme: 26.04.2023 19:17
434
A+
A-

“ESNAFIN ZAM TALEBİNİ DEĞERLENDİRECEĞİZ”

Çay fiyatının artması için kahvehane ve kıraathane esnafının talebinin olduğunu dile getiren Batman Kahveciler Kıraathaneciler ve İnternetçiler Esnaf Odası Başkanı Seyfettin Göner, şu an için kesinleşen bir durumun olmadığını ama oluşan şartlara göre karar alacaklarını kaydetti. Oda Başkanı Göner, “3 Liradan satılan çay fiyatının 4 lira olması için esnafın bir talebi var ama ortada net bir durum yok. Oda yönetim kurulu olarak bir araya gelip durumu değerlendireceğiz. Bir hesap kitap yapacağız. Yapacağımız hesap esnafın zararına ise o zaman çay fiyatını 4 TL olması yönünde fiyat güncellemesi yapacağız. Biz sadece esnaflar için değil vatandaşlar açısından da hesap yaparak bir zam değerlendirmesi yapacağız” dedi.

“ESNAFLARIN GİDERLERİ FARKLILIK GÖSTERİYOR”

Batman’daki kahvehane işletmecilerinin ödediği kira oranları ve yanında çalıştırdığı işçi sayısının, kenar semtlerde ve lüks mekanlarda farklılık gösterdiğini kaydeden Başkan Göner, “Kahveci esnaflarının kira oranı bulundukları yerlere göre farklılık gösteriyor. Örneğin Gök Taksi civarında bir kahvehaneci 2 bin TL kira veriyorsa, Turgut Özal Bulvarı mevkiindeki bir esnaf 20 bin TL’ye kadar kira verebiliyor. Birisi yanında hiç işçi çalıştırmazken, diğerinin yanında 4-5 eleman çalışıyor. Bunları göz önüne alarak bir değerlendirmede bulunacağız” diye konuştu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.