“Engellilerin sorunlarını çözeceğiz”

14 Mayıs yapılacak seçim kapsamında çalışmalarına devam eden Cumhuriyet Halk Partisi milletvekili adayı Hüseyin Yaşar, Türkiye’de engelli kavramını ortadan kaldıracaklarını dile getirdi.

“Engellilerin sorunlarını çözeceğiz”
Yayınlama: 25.04.2023 18:31:03
22
A+
A-

Engellilerin öncelikli olarak işe yerleştirilmeleri, üretime katkıda bulunmaları ve topluma kazandırılmalarını sağlayacaklarını ifade eden Yaşar, “Kamudaki engelli kotalarının tamamına atama yapılacaktır. Ayrıca, engelli çocukların öncelikle aile yanında yetiştirilmesi ve hayata hazırlanması sağlanacak ve engelli çocuğu olan muhtaç durumdaki ailelere sosyal destek ödemesi yapılacaktır. Bu husus bizim için oldukça önemlidir. Çünkü engelli vatandaşlarımızın hayata hazırlanması noktasında aile bireyleri ile beraber yetiştirilmesi sosyal ve toplumsal konjonktürde büyük önem arz etmektedir” dedi.

“CHP İKTİDARINDA ENGELER ORTADAN KALDIRILACAK”

Engelli vatandaşların eşit fırsatlara sahip olmaları gerektiğini belirten Yaşar, “Engelli bireylerin eşit fırsatlara sahip olmaları amacıyla doğuştan ya da sigortalılıktan önce engelli olup, çalışma gücünün en az yüzde 60’ını kaybedenlerin de malul sayılması ve 1800 gün üzerinden malullük aylığı bağlanması için düzenleme yapılacaktır. Buna ek olarak, hala toplumumuzda ciddi bir sıkıntı olarak hala devam eden konutların, toplu ulaşım araçlarının, toplu kullanım alanlarının ve kamu binalarının engellilerin kullanımına uygun durumda olmaması engelli vatandaşlarımızın sosyal yaşamlarını sıkıntıya sokmaktadır. CHP iktidarında bu engeller ortadan kaldırılarak konutlar, yollar, kaldırımlar, trafik lambaları engelli vatandaşlarımızın sosyal yaşamlarını rahatça idame edebilecekleri duruma getirilecektir” şeklinde açıklamada bulundu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.