“Etin yüzde 90’ı kaçak kesiliyor”

Et fiyatlarının tavan yapmasının ardından, Batman’ın günlük et ihtiyacının 40 tonunun 35 tonunun kaçak ve sağlıksız koşullarda kesildiği belirten İvme Et Entegre mezbahane yetkilisi Veysi Songur, yetkilileri göreve davet etti.

“Etin yüzde 90’ı kaçak kesiliyor”
Yayınlama: 05.04.2023 14:52:24
139
A+
A-

“HALKIN SAĞLIĞI TEHDİT ALTINDA”

Kaçak kesiminin halkın sağlığını ciddi anlamda tehdit ettiğini belirten Veysi Songur, “Batman’ın günlük 40 ton ete ihtiyacı var. Bunun en az 35 tonu kaçak, sağlıksız ve hijyenik olmayan yerlerde göz göre kaçak kesiliyor. Bunun en büyük sorumlusu Tarım İl Müdürlüğüdür. Valilik, Belediye, Tarım ve ilgili bütün resmi yerlere gerekli başvurularımız olmasına rağmen en ufak bir yol katledilmedi” dedi.

 “38 TL’YE ADRESE TESLİM ET KESİLİYOR”

Mezbahanelerinde kesimlerin çok uygun fiyata kesildiğini kaydeden Songur, küçükbaş hayvanları neredeyse bedavaya yani 38 TL’ye kesip adrese teslim ettiklerini belirtti. Songur, “Diyarbakır’da küçükbaş hayvanın kesim ücreti ortalama 100-120 TL arasındadır. Bizde ise 38 TL olmasına rağmen halen kaçak et kesim oranı %90’lardadır. Küçükbaş hayvanlarda kaçak kesim oranı %90’larda iken, büyükbaş hayvan kaçak hayvan kesimi ise neredeyse %100 civarındadır. Kaçak kesim yapılan yerler belli ama Emniyet, Zabıta ve diğer yetkililer buna rağmen en ufak bir adım atmıyor. 70 milyonluk tesisimiz kaçak kesim yüzünden zarar ediyor. 81 İlde böyle bir sorun yok. Sadece Batman’da kaçak kesim almış başını gidiyor. Tarım İl Müdürlüğünden, Belediyeden ve diğer yetkili mercilerimizden Batman’da kaçak kesimin önüne geçmelerini bekliyoruz. Aksi takdirde, İvme Et Entegre tesislerimizde 35 kişi işsiz kalabilir. Kaçak kesim suçtur ve devletten vergi kaçırmaktır. Halkın sağlığıyla kimse oynayamaz. Vatandaşlarımızdan ricamız lütfen aldığınız etlerin mühürlü olup olmadığına bakmalarıdır. Çünkü mühürlü et sağlıklı ettir” diye konuştu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.