“HÜDA PAR ile görüşmemizin koşulu yoktur”

Batman Medya ve Batman Yön gazetelerinin Youtube kanalları üzerinde Çapraz Sorular Seyr’i Siyaset programının üçüncü bölümü yayınlandı. Batman ve ülke gündeminin ilk sırasında yer alan 2023 seçimleri, HDP’nin neden Yeşil Sol Parti çatısı altında seçime girdiğine dair Yeşil Sol Parti Batman Milletvekili Adayları M. Rüştü Tiryaki ve Zeynep Oduncu merak edilenleri yanıtladı.

“HÜDA PAR ile görüşmemizin koşulu yoktur”
Advert
Yayınlama: 23.04.2023 16:43:10
995
A+
A-

“3 BİN YURTTAŞIMIZ KATLEDİLDİ”

Hüda Par ile neden bir araya gelmedikleri yönünde sorulan soruya cevap veren Milletvekili Adayı Tiryaki, “Hüda Par meselesine gelince; bu gerçekten de bizim için hassas bir meseledir. Bu iki siyasi parti arasında rekabet olarak tanımlanamayacak bir konudur. Bölgemiz 90’lı yıllarda çok acı çekti binlerce yurttaşımızı en az 3 bin yurttaşımızı aslında faili belli ama faili meçhul olarak tanımlanan cinayetlerde katledildiler. Bu faili meçhul denilen cinayetlerin kentte yaşayan sivil insanlardır. Sokakta dolaşan Batman’da, Diyarbakır’da, Silvan’da ve pek çok kentte sokakta dolaşan 3 bin Kürdü bu faili meçhul cinayetlere kaybettik. Bunun sorumlusu olarak görüyoruz. Halkımızın büyük bir bölümü de bunun sorumlusu olarak görüyor. Ben şöyle bir şey söyleyemem Hüda Par’ın içerisindeki herkes bu cinayetlerin ortağıdır diyemeyiz. Böyle bir şey söyleyemem. Ama bu cinayetlerin arkasındaki siyasi akılın devamı olarak görüyor Kürtler. Dolayısıyla HDP’nin ve Yeşil Sol Partinin bizim kadrolarımızın Hüda Par’a yaklaşımı biraz böyle. Çünkü geçmişi kan ve gözyaşı olan bir süreçten bahsediyoruz. Bahsederken bile tüylerimiz diken diken oluyor. Bir geçmişin üzerine üstelik sizi yok etmek isteyen bir siyasi iktidarın ittifak yaptığı bir dönemde görüşmeyi izah edebilir misiniz. Siz diyorsunuz bu siyasi parti ile neden görüşmüyorsunuz. Bence bugün için böyle bir koşul yoktur” şeklinde konuştu.

“PARTİMİZ BENİ ONURLANDIRDI”

Milletvekili adayı Zeynep Oduncu, “Tabii bu konuda partimiz ikinci sıra adaylığını vererek beni onurlandırdı.  Bu benim için sürpriz olmadı. Partimiz çünkü zaten menfaatlerin çıkarların olduğu bir parti, siyasi bir oluşum değil.  Bizde de zaten Kürt olarak, kadın olarak mücadeleci bir ruha sahibiz. Zaten kayyumların iktidarın kadına bakış açısı ortada, yani kadınları kapalı kapılar ardına göndermek isteyen söz sahibi olmalarını istemeyen, eşit temsiliyeti kabul etmeyen ve bunu her zaman dile getiren bir iktidar var. Kadını varlığından rahatsız olan bir iktidar var. Bu anlamda Yeşil Sol Parti, HDP çatısı altında kadın mücadelesini biz çok benimseyen kadın mücadelesinin her anlamda var olması gerektiğine inanan bir oluşumuz” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.