İŞTE YEŞİL SOL PARTİ’NİN ADAYLARI…

Yeşil Sol Parti’nin Batman Milletvekili adayları belli oldu.

İŞTE YEŞİL SOL PARTİ’NİN ADAYLARI…
Yayınlama: 09.04.2023 16:54:34
Düzenleme: 09.04.2023 17:54
2.080
A+
A-

Yeşil Sol Parti’nin Batman Milletvekili adayları belli oldu. HDP, Emek ve Özgürlük İttifakı’yla birlikte Yeşil Sol Parti çatısı altında gireceği milletvekili seçimine ilişkin aday listesini Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) teslim etti.

“81 İLDE SEÇİME KATILACAĞIZ”

HDP’nin Emek ve Özgürlük İttifakı’yla birlikte Yeşil Sol Parti çatısı altında gireceği milletvekili seçimine ilişkin aday listesi, HDP Batman Milletvekili Mehmet Rüştü Tiryaki tarafından YSK’ye teslim edildi. YSK önünden açıklama yapan Mehmet Rüştü Tiryaki, şunlara söyledi: “Bizim için hem mutlu hem de üzücü bir gün. Üzücü bir gün, Halkların Demokratik Partisi ile seçime katılamadık. Hakkımızda bir kapatma davası sürüyor ve kapatma tehdidi devam ediyor. İstemesek de çok içselleştirmesek de içinde bulunduğumuz koşullar başka bir yol denememize neden oldu. Bu süre içerisinde seçime hazır bir hale geldi, Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi. Seçimlere Yeşil ve Sol Partisi listelerinden katılacağız. 81 il ve bütün seçim çevrelerinden seçime katılacağız. Listelerimizin tamamını verdik. Umarım daha aydınlık, daha barış dolu bir Türkiye’nin yolunu açacak seçimler olur.”

LİSTEDE YENİ İSİMLER…

Yeşil Sol Parti’de DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır listenin başında yer alırken ikinci sırada görevden uzaklaştırılan Gercüş belediye eş başkanı Zeynep Oduncu oldu. 3. Sırada HDP Batman milletvekili Mehmet Rüştü Tiryaki, 4. Sırada Malî Müşavir-Aktivist Nurten Ertuğrul ve 5. Sırada da Din Alimleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (DİAYDER) Başkanı Ekrem Baran aday listesinde yerini buldu.

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.