Kızılay gönüllüleri iftarda buluştu

Kızılay Batman Şubesi tarafından, gönüllü Kızılay çalışanlarına iftar yemeği verildi.

Kızılay gönüllüleri iftarda buluştu
Yayınlama: 18.04.2023 16:13:01
88
A+
A-

Geleneksel olarak Kızılay gönüllülerine yönelik düzenledikleri iftar programıyla gönüllüleri hem onure ettiklerini hem de dertleştiklerini belirten Kızılay Batman Şube Başkanı Davut Okçu, hizmetlerde katkı sunan tüm gönüllülere teşekkür etti. İftar programına Kızılay Batman Şube Başkanı Okçu’nun yanı sıra, Kızılay Şube Başkan Yardımcısı Mehmet Şirin Temiz ve Kızılay gönüllüleri katıldı. İftar etkinliğinde konuşan Kızılay Batman Şube Başkanı Davut Okçu, “Her sene Ramazan ayının sonunda özellikle Ramazan boyunca etkinliklerimize katkıda bulunan gönüllülerimizle bir araya geliyorduk. Geleneği bozmayalım dedik” dedi.

“50’DEN FAZLA DEVLETE YARDIM GÖTÜRÜLÜYOR”

Kızılay’ın gönüllü bir kuruluş olduğunu kaydeden Başkan Okçu, “155 yıllık bir kuruluş. Sadece Türkiye’de faaliyet gösteren bir teşkilat değil, 50’den fazla devlete yardım götüren devasa bir kuruluş. Bünyesinde birçok şirketi var. Dünyanın en büyük çadır üreticilerinden biridir. Dünyanın en büyük konteynır üreten firmalarından birine sahiptir. Dolayısıylaçok güçlü bir teşkilat. Bütün bu şirketlerden elde edilen gelirler bütün 81 vilayete dağıtılıyor. Biz burada yaptığımız faaliyetlerin tamamının finansını oradan karşılıyoruz. Batman’dan, İstanbul’dan, İzmir’den bağışçılarımız var, ama büyük ölçüde genel merkezin desteğiyle bu çalışmalarımızı yürütüyoruz” dedi.

“2 BİN KİŞİYE NAKİT YARDIMINDA BULUNDUK”

Yaklaşık 2000 kişiye 1000’er liralık bir nakit yardımı desteğinde bulunduklarını belirten Okçu, “Ayrıca 435 depremzedeye 1000’er liralık nakdi yardımda bulunduk. Bin depremzedeye 5’er 100 liralık A-101 çeki dağıttık. Genel merkezimizden bize artık kamyonlarla falan değil, tırlarla yardım geliyor. Biz vatandaşımıza, ihtiyacı olan insanlarımıza bütün bu yardımları ulaştırmaya çalışıyoruz. Bizim de bunun içinde bir sevabımız var. Biz de inşallah bu sevaptan nasipleniyoruz. Çünkü bir iyiliğe sebep olan o iyilikten istifade eder, nasibini alır. Sizinle Batman’daki fakir-fukaralar sofralarında sıcak yemek görüyor. Ceplerine para giriyor, çocuklarını sevindiriyorlar. Siz de bütün bunlara ortaksınız. Ne mutlu size” diye konuştu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.