Mescid-i Aksa baskını protesto edildi

Batman Düşünce ve İnanç Özgürlüğü Platformu öncülüğünde birçok sivil toplum kuruluşunun da katılımıyla, İsrail’in Mescid-i Aksa’ya düzenlediği saldırı basın açıklamasıyla protesto edildi.

Mescid-i Aksa baskını protesto edildi
Yayınlama: 06.04.2023 17:56:50
83
A+
A-

Batman’da Gülistan Caddesi girişindeki park alanında yapılan basın açıklamasına AK Parti Batman İl Başkanı Akif Gür ve Yeniden Refah Partisi Batman İl Başkanı Ziyaülhak Yamaç da katılarak destek verdi. Kur’an-ı Kerim tilavetinin okunmasıyla başlayan eylemde basın açıklamasını grup adına Memur-Sen Şube Başkanı Şehmus Önlü okudu. Mescid’i Aksa’nın her yıl Ramazan ayında İsrail’in saldırılarına maruz kaldığını belirten Önlü, “Her Ramazan ayında bu tür insanlık dışı vahşeti işleyen işgalciler, yine Müslümanların mukaddesatını mübarek Ramazan ayında çiğnedi. Mübarek Ramazan ayında Filistinli kardeşlerimize karşı gerçekleştirilen bu alçakça saldırıları lanetliyoruz. Tüm Müslümanları işlenen zulümlere sessiz kalmamayı ve harekete geçmeye davet ediyoruz” dedi.

“MÜSLÜMANLARIN NAMUSU İŞGAL ALTINDA”

1948 Yılından beri Mescid-i Aksa’nın terörist İsrail’in işgali altında olduğunu belirten Önlü, sözlerini şöyle sürdürdü: “Müslümanların namusu işgal altındadır! Müslümanların özgürlüğü işgal altındadır. Tüm kalbimizle şuna inanıyoruz ki Kudüs Müslümanların en çetin imtihanıdır. İbadet ederken terörist İsrail’in askerleri tarafından silah darbeleriyle zulme uğrayan Müslüman kardeşini gördüğü halde harekete geçmeyen, Mescid-i Aksa’ya postallarıyla girip mahremimizi çiğneyen İsrail teröristlerini görüp de öfke duymayan, başörtüsü çekilerek camiden sürüklenerek çıkartılan Müslüman kardeşimizin çığlıklarını duyduğu halde tüm Müslüman ülkeleri göreve çağırmayan bir insan, imanını ve vicdanını sorgulamalıdır.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.