“Meyan kökünün faydaları saymakla bitmez”

Ömrünün üçte ikisini meyan kökü (Ava suse) şerbeti satarak geçiren 60 yaşındaki Feyzi Nergiz, babadan kaptığı mesleğini Batman’da devam ettiriyor.

“Meyan kökünün faydaları saymakla bitmez”
Advert
Yayınlama: 25.04.2023 18:21:25
49
A+
A-

Uzun yıllardır Batman’da yaşadığını dile getiren şerbetçi Nergiz, meyan kökü şerbetinin aç karına içildiğinde faydalarının saymakla bitmediğini kaydetti. Rahmetli babasından mesleği öğrendiğini belirten Nergiz, “Rahmetli babam da Diyarbakır’da yıllarca ava suse şerbeti satarak geçimimizi sağlıyordu. Diyarbakır’da herkes onu pala lakabıyla tanıyordu. Zaten şerbetçiliği de babamdan öğrendim. Onun bize kazandırdığı mesleği Batman’da sürdürmeye ve yaşatmaya devam ediyorum. Bizler şerbetçilik yapan insanlar olarak bu ürünü, bu kültürü yaşatmaya ve yeni kuşaklara aktarmaya da çalışan son temsilcileriz” dedi.

‘ÜLSERE ÇOK FAYDALI’

Meyankökü’nün sayısız faydalarını sıralayan yılların şerbetçisi Nergiz, “Meyankökü şerbeti aç karına içildiğinde faydası katmer gibi katlanır. Mideye, böbreğe ve bağırsaklara çok faydalıdır. Bilhassa ülsere süper faydalı bir içecektir.” diye konuştu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.