Taksicilerden kulübe isteği

Batman Cumhuriyet Meydanı yanında 40 yıldır taksicilik yapan Meydan Taksi sahibi Nasrettin Türkel, meydanda park projesi hayata geçirilirken duraklarının kaldırıldığı için yıllardır barınma problemi yaşadıklarını belirtti.

Taksicilerden kulübe isteği
Yayınlama: 03.04.2023 13:09:55
97
A+
A-

Belediyenin kendilerine Taksi durağı inşa edeceği sözünü vermesine rağmen herhangi bir gelişmenin olmadığını kaydeden emektar taksici Türkel, “Belediye tarafından buraya birkaç yıl önce proje kapsamında park yapıldı. Belediye yetkilileri bize ‘Sizin için güzel bir kulübe yapacağız’ şeklinde söz verdiler ama yapmadılar. En son yine bize kulübe yapılacaklarını söylediler. Park içinde iki tane banka ATM’si yapımı için alt zemin betonunu hazırladılar ve yanlarında da bize kulübe yapacaklarını söylediler ama yine herhangi bir çalışma yok. Bu konuyu her defasında belediye yetkililerine arz ettiğimizde ‘tamam yapacağız’ diyorlar ama yapmıyorlar” dedi.

“BARINACAK YERİMİZ YOK”

Meydan Taksi şoförleri olarak kulübesiz olduklarından dolayı yaz-kış dışarıda olduklarını belirten Türkel, “Barınacak yerimiz yok. Bize mümkün olabilecek en kısa zamanda bir kulübe yapılmasını istiyoruz. Burada 4 adet aracımız var. Çalışanlarımızla beraber barınma problemi yaşadığımız için soğukta dışarıdayız. Ya araçlarımızın içinde oturuyoruz ya da yan taraftaki kahvehaneye sığınıyoruz. Kışın aracımızın içindeyken ısınmak için klimaları çalıştırıyoruz ama bu sefer de mazot masrafımız çıkıyor. Oysa biz 40 yıldır burada taksicilik yapıyoruz. Durağımız vardı ama şimdi yok. Ne yapacağımızı bilemiyoruz. Belediyenin bize vermiş olduğu sözü yerine getirip bize kulübe inşa etmesini istiyoruz. Çünkü yıllardır süren bir mağduriyetimiz var” şeklinde konuştu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.