“Tarımsal üretimler arttırıldı”

Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci, Batman Kültür İl Müdürlüğünde tarım sektörü temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda, “Son 20 yılda Batman’ımıza 6,7 milyar lira tarımsal yatırımlar gerçekleştirdik” dedi.

“Tarımsal üretimler arttırıldı”
Yayınlama: 25.04.2023 18:47:50
36
A+
A-

Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci, bir dizi temaslarda bulunmak üzere Batman’a geldi. Valilik ziyaretinin ardından AK Parti Batman seçim lokalinde AK Partililer ile bir araya geldi. Bakan Kirişci ziyaretlerinin ardından Batman İl Kültür Müdürlüğünde tarım sektörü temsilcileri ile toplantı gerçekleştirdi. Batman’a 20 yılda 6,7 milyar TL yatırım yapıldığını belirten Kirişci, “Bunun içerisinde orman ile ilgili yatırımlarımız da var. 2002 yılında sadece 8,4 milyon lira olan tarımsal destek bugün itibarıyla 158,3 milyon lira mertebesine çıkmıştır. Bu olağanüstü artış doğal olarak bizim Batman’da tarımsal üretimimizi, ormanla ilgili üretimimizi arttırmıştır” dedi.

BATMAN’A 2 OSB MÜJDESİ…

Batman’a 2 OSB kurulacağını söyleyen Bakan Kirişci, “Vilayette bir toplantı yaptık. Toplantıda bir Sera İhtisas OSB sözümüzü verdik hayırlı olsun. Domatesin salçaya dönüştürülmesi, biberin salçaya dönüştürülmesi, domatesin, salatalığın, lahananın turşuya dönüştürülmesi işte tutumlu olmanın bu memlekette bu ürünleri katma değerli hale getirmenin yollarından birisidir. Şimdi bunları yapmadığınıza göre o zaman bizim ne yapmamız lazım, bir gıda ihtisas OSB’ye de onay vermemiz lazım” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.