Yarım asırlık berber

Batman’da yaklaşık 47 yıldır berberlik yapan 62 yaşındaki Hasan Öz, Ramazan bayramı öncesinde de müşterilerine kaliteli saç-sakal traşı hizmeti sunarak mesleğini sürdürüyor.

Yarım asırlık berber
Yayınlama: 18.04.2023 16:01:38
333
A+
A-

Batman’da 1975 yılında Şengünler pasajında berberliğe başlayan 62 yaşındaki Hasan Öz, yaklaşık yarım asırdır aynı mesleği yapıyor. 1980’den 2020 yılına kadar Cumhuriyet Meydanı yanındaki Ziraat Bankası sokağında Petrol Berber Salonu ismiyle hizmet veren Öz, yaklaşık 2 senedir de Gülistan Caddesi, Borak Altıntaş sokağında mesleğini sürdürüyor.

“BERBERLİĞİN ESKİ KIYMETİ KALMADI”

22 Senelik berber ortağı Fesih Bağlı ile beraber hizmet vermeye devam eden Öz, “1974 yılında Kayhanlar Pasajındaki Mehmet Usta’nın yanında çırak olarak bu mesleğe başladım. Eskiden berberliğin, sanatın kıymeti vardı ama şimdi kıymetsiz olmuş. Berberlik tabi zamanla mesafe kat etti, imkânlar çoğaldı. Eskiden ense fırçası ve hatta suyu bile yoktu. Su tasları vardı. O sayede müşterinin yüzünü falan yıkardık. Teneke kutusunu lavabo niyetine kullanırdık ama su yoktu” dedi. Haber-Recep Akın

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.