“Yeni adresimiz Yeşil Sol Parti”

Batman’a gelerek Yeşil Sol Parti seçim lokali açılışına katılan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, alanı dolduran partililere hitaben yaptığı konuşmada HDP’nin yeni adresinin Yeşil Sol Parti olduğunu söyledi.

“Yeni adresimiz Yeşil Sol Parti”
Yayınlama: 06.04.2023 14:19:50
197
A+
A-

“BU SEÇİM HEPİMİZ İÇİN ÖNEMLİ BİR SINAV OLACAK”

Yapmış oldukları seçim bürosu açılışlarının adaletin ve barışın gelmesi için önemli katkılar sağlayacağını belirten Buldan, “Halkımız seçim akşamına kadar bu büroları dolduracak ve bu bürolar taşacak. Bundan eminiz. Batman halkından eminiz ve güveniyoruz ve 14 Mayıs tarihinde Yeşil Sol Parti’nin Batman’da 5-0 yaparak bu ülkede en büyük oranı çıkaracağına yürekten inanıyoruz. Bu ülkede 21 yıllık iktidarın artık son bulacağı, bir değişim ve dönüşümün yaşanacağı, geleceğimizin adaletle, hukukla, barışla, özgürlükle sınanacağı önemli bir sınav olacaktır hepimiz için” dedi.

“İNSANLAR KADERLERİYLE BAŞ BAŞA BIRAKILDI”

İnsanların bu seçimde demokrasiden yana oy kullanacaklarını kaydeden Eş Genel Başkan Buldan, “Yeşil Sol Parti’nin altına vuracağınız mührün, ülkenin geleceğinde, gençlerin, kadınların, Kürtlerin, Alevilerin, Ermenilerin, Süryanilerin, farklı inançların, farklı mezheplerin ve bu ülkede ötekileştirilenlerin yaşadıklarına artık son verilecek bir tercih yapılacak. 21 yıldır bu ülkeyi nasıl yönettiklerini biliyoruz. Afetlerde insanları kaderleriyle başbaşa bıraktıklarını bu son yaşanan depremde hepimiz gördük. Pandemi de hepimiz yaptıklarını biliyorduk, ama bu son depremde, 11 ilimizde gerçekleşen bu depremde insanlar kaderleriyle baş başa  bırakıldı. İlk üç gün ortada olmayanlar, insanları enkazın altında bırakanlar, insanları çadırlara, 1 bardak suya, 1 lokma ekmeğe muhtaç edenler, derslerini 14 Mayıs tarihinde sandıklarda alacaklar” dedi.

“ONLARIN HİLELERİ VARSA BİZİM DE HAMLELERİMİZ VAR”

Yeşil Sol Parti altında birleştiklerini ve adaylarını da Yeşil Sol Parti altında seçimlere koyacaklarını belirten Buldan, “Onların kumpas ve hileleri varsa, bizim de hamlelerimiz var. Bizim de halkımız var. Halkımıza güveniyoruz, sizlere güveniyoruz. İttifaklara hiç takılmayın. Kimi alırlarsa alsınlar yanlarına, hiç onlarla ilgilenmeyin. Bu ülkede belediyelerimize kayyum atayanlar, Kürt halkının iradesini tanımayanlar, seçilmişlerimizi cezaevlerine gönderenler, Selahattin Demirtaş’ı, Figen Yüksekdağ’ı, Sebahat Tuncel’i, Gülten Kışanak’ı beş yıldan fazladır cezaevlerinde tutarak bizlere en büyük kötülüğü yaptılar. O yüzden bu ülkede, bizim siyasi rakibimiz başka partiler değildir. Ama elbette millet ittifakı içerisinde olan partiler de bizim rakibimizdir. Onlarla da yarışacağız. Burada, bu ilde, bu kentte Yeşil Sol’dan başka hiçbir parti milletvekili çıkaracak güce sahip değildir. Onlarla Türkiye’nin her yerinde yarışacağız. Rüştümüzü ispat edeceğimiz bir zamandayız. Birliğimizi, beraberliğimizi ispat edecek bir zamandayız. Bu da 14 Mayıs tarihinde gerçekleşecek olan seçimlerde elbette ki belli olacak. Şimdi çok az bir zaman kaldı. Bu az zaman içerisinde gece-gündüz çalışacağız. Her eve gireceğiz. Herkesin elinden tutacağız. Herkesin yüreğine dokunacağız. Bizden olmayana anlatacağız. Yaşadıklarımızı anlatacağız. Yanımıza alacağımız her bir insan,  ilk defa bize oy verecek insan bizim için çok kıymetlidir” diye konuştu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.