“1000 Kişiyi daha istihdam edeceğiz”

TPAO Genel Müdürü Melih Han Bilgin’in katılımıyla yeniden restore edilen TPAO Kristal Park’ın açılışı yapıldı. Açılışta konuşan Bilgin, 2023 yılında 1000 kişiyi istihdam edeceklerini kaydetti.

“1000 Kişiyi daha istihdam edeceğiz”
Advert
Yayınlama: 05.05.2023 18:12:56
387
A+
A-

1989 yılından bu yana Batman’da hem devlet erkânına hem halka hizmet veren kentin sembolü TPAO Kristal Park Sosyal Tesisleri’nde 2021 yılında çıkan yangın sonucu tadilata alınmıştı.  Törenle açılışı gerçekleştirilen Kristal Park Sosyal Tesisleri yeniden hizmete girdi.  Açılışa Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp, İl Emniyet müdürü Köroğlu Kıraç, TPAO Batman Bölge Müdürü Mustafa Demir, Cumhuriyet Başsavcısı Murat Şahingöz ve çok sayıda davetli katıldı.

“PETROLÜN BAŞKENTİ BATMAN’DIR”

Açılış töreninde konuşan TPAO Genel Müdürü Melih Han Bilgin, “Türkiye için, Türkiye ekonomisi için petrolün başkenti Batman’dır. Batman bölge müdürlüğümüzdeki çalışmalarımız da tüm hızıyla devam ediyor. Bu güne kadar bizim arama yapmadığınız sahalara gitmek gibi bir irademiz var. Sayın Cumhurbaşkanımızın bize verdiği bir görev ve bir talimat var. Bu talimat çerçevesinde bizim için her yer, vatanın her köşesi potansiyel bir alan ve sahadır.  Artık terörle ilişkilendirilmiş alanlar petrol aramacılığıyla taranacaktır; adım adım, karış karış. Ülkenin neresinde ne potansiyel varsa, karasında, denizinde ortaya çıkarılacaktır. Bizim görevimiz bu. Buradaki en önemli paydaşımız halkımızdır, kurumlarımızdır, mülki idarelerimizdir, kamu kuruluşlarıdır, yerel siyasetimizdir ama en başında halkımızdır. O yüzden bizim petrol başkentimiz güzel Batman’a, Batmanlılara bu vesileyle tekrar teşekkür etmek istiyorum. Batman’ımızın kurumu da bizim için çok özel bir yeri vardır. Tahmin ediyorum Batman’da da kurumumuzun bir özel karşılığı var. Bu çerçeve içerisinde Allah bu ilişkiyi bozmasın, daim etsin diyorum” dedi.

TPAO VE TPIC’E TOPLAMDA BİN PERSONEL…

2023 yılında yapılacak istihdamla ilgili olarak basın mensuplarını bilgilendiren Bilgin, “2023 yılında kurumumuz büyüyen profili ile daha çok üreten, daha çok arayan ve daha çok kazanan profili ile beraber personel sayısını da geliştirecektir. Malumunuz 2022 yılında aslında ciddi oranda kamu personeli aldık, ekibimize yeni arkadaşlar kazandırdık. Belli bir süreç tamamlandı. 2023 yılında ise kurumumuza 450 personel daha alacağız. Ayrıca TPIC’e alacaklarımızla beraber toplam sayımızın 1000’e ulaşmasını bekliyoruz. 1000 kişi daha bölgemizden petrol sektörüne kapsam içi, kapsam dışı kazandırılacaktır, hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.