“Artık söz değil, icraat zamanı”

28.Dönem Parlamento seçimlerinde AK Parti’den milletvekili seçilen ama YSK’nın kararına göre durumu netleşecek olan Serkan Ramanlı, İl Başkanı Akif Gür ve adaylarla birlikte basın mensuplarıyla bir araya geldiler.

“Artık söz değil, icraat zamanı”
Yayınlama: 16.05.2023 15:42:17
Düzenleme: 16.05.2023 15:43
112
A+
A-

Seçim sürecinde katkı sağlayan herkese teşekkür ederek söze başlayan Serkan Ramanlı, “Bundan sonra artık söz değil, icraat zamanı. Ama onun öncesinde de önümüzdeki 14 günlük süreci çok sıkı bir şekilde çalışarak sayın Cumhurbaşkanımızı yeniden Cumhurbaşkanı seçtireceğiz. Ondan sonra da seçim sürecinde ne vaat ettiysek onları tek tek icraata dönüştürmek için kolları sıvayacağız” dedi.

“BATMAN SAHİPSİZDİR, SÖZÜ TARİHE KARIŞMALI”

Yapacakları projelerle ilgili konuşan Ramanlı, “Sıraya koyun derseniz, birincisi sayın Cumhurbaşkanımızın da vaatleri arasında yer alan gençlerdeki fırsat eşitsizliğinin kaynağı olan mülakat sisteminin kaldırılması için yasal düzenlemelerin süratle geçmesi için çaba sarf edeceğiz. İkincisi de, sürekli dile getirdiğim ‘Batman sahipsizdir’ sözünün tarihe karışması gerekiyor. Bunun için de kurumların, meslek örgütlerinin, Batman’da benim de söz hakkım var diyen herkesin içinde olacağı bir Batman lobisinin oluşturulmasına ön ayak olacağız inşallah” dedi.

 “SEÇİMİ KAZANDIĞIMIZI DÜŞÜNÜYORUZ”

Yurtdışı oylarla ilgili konuşan Ramanlı, “Biliyorsunuz seçim süreçlerinde sandıklar açıldıkça oy oranları sandıklara, kayıtlara yansıdıkça bazı partiler geriye düşebiliyor, bazıları öne geçebiliyor. Ama neticede sandık, seçim ve kayda alma, bir hukuki süreç aynı zamanda. Yüksek Seçim Kurulları onları denetliyorlar; kontrol altına alıyorlar. Varsa itirazları değerlendiriyorlar. Dolayısıyla, resmi sonuçlar açıklanmadan, hukuki süreçler tamamlanmadan, itiraz süreçleri bir karara bağlanmadan kesin bir şekilde kazandık veya kaybettik demek sakıncalı. O yüzden çok dikkatli bir dil kullanmaya çalışıyoruz. Ama tabii görünen gerçeklikte kazandığımızı düşünüyoruz.  Bugün itibariyle yapılan itirazların da sonuçları elimize ulaştı. Yurtdışı oyların da hesaba katılması tam lehimize oldu. Ama onlarında kayda geçirilmesi ve Yüksek Seçim Kurulu tarafından da kayıt altına alınması ve ilan edilmesi de bir süreç. Bu sürecin tamamlanmasını beklememiz gerekiyor. Dolayısıyla resmi ilanı ancak Yüksek Seçim Kurulunun ilanından sonra yapabiliriz.  O yüzden itidali bir dil kullanmak her zaman için daha doğrudur” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.