Balık yeme keyfi de kaçtı

Batman’ın belli güzergahlarında motosiklet kasasında balık satışı yapan Hakim Savun, balığın kilosunu 20 TL’ye

Balık yeme keyfi de kaçtı
Yayınlama: 02.05.2023 17:29:56
142
A+
A-

Artan hayat pahalılığı, vatandaşları balık yeme keyfinden de mahrum bıraktı. vermesine rağmen vatandaşların almaya yanaşmadığını belirtti.

ZEREKE BALIKLARI MALABADİ’DEN

Eski İluhlulardan olduklarını kaydeden 28 yaşındaki balıkçı Savun, “Biz aslen Mardin Yeşil Derik’liyiz ama ben burada doğup büyüdüm. ‘Zereke’ diye tabir edilen balıkları Malabadi’den getirip burada satıyorum. Kilosu 20 TL olmasına rağmen satın alan çok az kişi var. Geçen sene bu balıkların kilosu 7-10 ila 14 TL arasındaydı, bu sene 20 TL olmuş. Gerçi iki kat arttı ama piyasa şartlarına göre fiyatı çok ucuz” dedi.

“BİRAZ DİKENLİLER AMA TADLARI ÇOK GÜZEL”

Zereke balıklarının kılçıklı olduğunu ama lezzetli olduğunu kaydeden Savun, “Yani bu balıkların  tek kusuru biraz dikenli olmalarıdır. Yoksa zereke balığı bütün balıklardan daha güzel ve lezzetlidir. Biz balıkları müşteriye teslim etmeden önce tek tek kesip içlerini açıyoruz, temizliyoruz.  Genel olarak Babil Plaza yada Bölge Hastanesi yanında satış yapıyorum. Bazen de pazarlara gidiyorum. Balıkları tutan kişilerden satın alıp, biz de üzerine birkaç kuruş atarak satışa sunuyoruz. Tadı çok güzel ama işler kesat. Normalde bu balıkların tezgahımda kalmaması gerekirdi. Diğer ürünlerin fiyatlarına göre kıyasladığımızda bence fiyatı bedavadır” diye konuştu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.