Baraj sularında boğulmalara dikkat

Su tutma işleri tamamlanarak enerji üretmeye başlayan Ilısu Prof. Dr. Veysel Eroğlu Barajında yaz aylarının gelmesi ile birlikte boğulma olaylarının meydana gelmemesi adına Ilısu Projesi 16. Bölge Müdürlüğü, vatandaşlardan, rezervuar alanında suya girmemeleri istendi.

Baraj sularında boğulmalara dikkat
Advert
Yayınlama: 24.05.2023 13:20:40
Düzenleme: 24.05.2023 13:26
26
A+
A-

DSİ Ilısu Projesi 16. Bölge Müdürü Cihan Aksoy, “Burada en büyük görev ailelerimize düşüyor. Çocuklarımıza sahip çıkılması gerekiyor. Böyle olumsuz durumların yaşanması bizi üzüyor. DSİ olarak vatandaşların serinlemek için girdiği baraj, gölet ve sulama kanalları gibi sulak alanlarda meydana gelen boğulma vakalarına karşı çeşitli önlemler aldık. Muhtar, köy imamı, ilgili kurum-kuruluş temsilcilerine boğulma vakalarına karşı bilgilendirme amaçlı yazı gönderdik” dedi.

“SU HAYATTIR, CAN ALMASIN”

Yaz aylarında havaların çok sıcak olması nedeniyle DSİ tarafından çeşitli önlemler alınmasına karşın baraj rezervuar alanı başta olmak üzere suya girilmesi yasak olan bölgelerde boğulma vakalarının yaşandığının altını çizen Aksoy, şunları kaydetti: “Serinlemek ya da yüzmek maksadıyla baraj göl alanına girmek hayati risk oluşturmaktadır. Baraj göl alanına girmenin tehlikeli ve yasak olduğu bilinmelidir. Unutulmamalıdır ki her yıl sulama kanalı, baraj ve göletlerde serinlemek isteyen onlarca çocuğumuz ve gencimiz can vermektedir. Uzmanlar, deniz, nehir, göl, sulama kanalı veya havuza yüzmek ya da serinlemek için girenlerin çoğunun yüzme bilmediğini ifade ediyor. Biz diyoruz ki su hayattır, can almasın.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.