“Batman 5-0 yapmaya çok müsait”

“Batman 5-0 yapmaya çok müsait”
Yayınlama: 03.05.2023 14:04:31
142
A+
A-

14 Mayıs seçimleri için Batman’da 5-0 yapmayı hedeflediklerini belirten Yeşil Sol Parti Batman Milletvekili adayı Keskin Bayındır, “Batman’ın şuan yoğun şekilde tartıştığı bir meseledir aslında. Siyasi, ekonomik olarak, toplumsal krizler bağlamında olarak AKP-MHP iktidarının ülkeye getirdiği bir nokta var, bir düzey var. Toplumun da bu siyasete, bu politikaya ciddi bir rahatsızlığı var. Yani bu rahatsızlık sadece Yeşil Sol Parti’ye oy veren, gönül veren, destek veren toplumlarda, kitlelerde değil, bunun dışındaki kitlelerde de var. İşte asgari ücretle geçimini sağlamaya çalışan, memurlardan tutun emeklilere kadar toplumun tüm katmanlarında aslında iktidarın Batman’da gerek ülkenin tamamında yapmış olduğu bir tahribat var. Toplum artık gerçekten önünü görmek istiyor.  Yatırım yapmak istiyor, geleceği görmek istiyor. Siyasetin, ekonominin, yaşamın öngörülebilir bir noktaya çekilmesini istiyor. Yaşamın kendisinin bile öngörülebilirlikten çıktığı bir durum söz konusu. Bu dönüşümün temel gücü olduğumuzu ifade ediyoruz. Dolayısıyla daha akıcı siyaset, daha matematiksel ve reel gerçeklere vurduğumuzda Batman bu anlamda 5-0 yapmaya çok müsait” dedi.

“ÜNİVERSİTENİN KENTE FAYDASI YOK”

Her zaman dillendirdikleri üzere kilit parti olduklarını yineleyen Bayındır, “Batman hakikaten toplumsal bir refah istiyor. Ekonomik bir kalkınma ve bir gelecek istiyor.  Batman,  bölge içerisinde gençlerin en yoğun olduğu kentlerden bir tanesi. Yani genç nüfusun en yoğun ama aynı zamanda bölge içerisinde işsizlik oranının en yüksek olduğu bir kentlerden bir tanesi.  Batman’da bir üniversite var ama bu üniversitenin kente bir katkısı yok. Kente dönük yada gençlerin üniversiteyi bitirdikten sonra burada kalıp kendi memleketlerinde, doğup büyüdükleri memleketlerinde karınlarını doyurma yada gelecek kurma hayalleri yok, arayışları yok. Çünkü bir altyapısı yok. Yani üniversitenin kentin geleceğiyle ilişkisi yok, bir bağlantısı yok, kopuk. Mekansal olarak kopuk olduğu gibi aynı zamanda ekonomiye, yaşama, üretime katkı bağlamında da bir durumu söz konusu değil. Dolayısıyla gençler yönlerini metropol kentlere, Avrupa vb. noktalara çekiyor. Ben liseyi bitirdim burada. Yıllardan bir otomotiv bölümü var ama bir genç o bölümü bitirdiğinde o bölümde iş yapabilecek, üretime katkı sağlayabilecek, kendi geleceğini kurabileceği bir şey yok” dedi.

“CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMLERİNDE KILIÇDAROĞLU’NU DESTEKLEYECEĞİZ”

14 Mayıs’taki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleyeceklerini belirten Bayındır, “Milletvekili seçimlerinde tüm gücümüzle partimizin parlamentoda en yüksek ve en etkili temsiliyete ulaşması için bir çaba sarf ediyoruz. Parlamento seçimlerinde herhangi bir partiyle, herhangi başka bir ittifakla yaptığımız bir ilişki, bir temasımız söz konusu değil. Fakat Cumhurbaşkanlığı seçiminde tek taraflı, kendi aklımıza, kendi siyasetimize, toplumun bu konudaki çaba ve arzusuna, yani değişim ve dönüşüm arzusunu esas alarak cumhurbaşkanlığı seçiminde Kılıçdaroğlu’nu destekleme kararı aldık.  Sonunda bugün bu sistemin değişmesi, bu kadar şiddetin, yoksulluğun olduğu bir tabloda ve buradan çıkışın da matematiksel gerçekliği söz konusu” diye konuştu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.