“Batman yoksul bırakıldı”

Yeşil Sol Parti Batman il örgütü tarafından HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar’ın katılımıyla düzenlenen final mitingi coşkulu geçti. Batman kaynaklarının kente bir faydası olmadığını belirten Sancar, “Kaynakları bu iktidar sermayeye peşkeş çekiyor, kendi yandaşlarına peşkeş çekiyor. O nedenle Batman yoksul bırakılıyor” dedi.

“Batman yoksul bırakıldı”
Yayınlama: 07.05.2023 18:15:25
176
A+
A-

“SİZE VERİLENİ ALIN AMA OYUNUZU BİZE VERİN”

Batman’da 8 Mart Kadın Parkı yanındaki alanda yapılan mitinge HDP Eş Genel Başkan Mithat Sancar’ın yanı sıra Yeşil Sol Parti Siirt Milletvekili adayı Tuncer Bakırhan, Kültür ve Özgürlük İttifakı bileşenleri olan siyasi parti temsilcileri, Yeşil Sol Parti Batman Milletvekili adayları, HDP Batman Milletvekilleri M. Rüştü Tirkayi, Ayşe Acar Başaran, Feleknas Uca ve kalabalık bir kitle katılım sağladı. DBP Eş Genel Başkanı ve Yeşil Sol Parti Batman Milletvekili adayı Keskin Bayındır, “Biz   Batman’da 5-0 yapacağız. Zafer yakındır. İktidar freni patlamış kamyon gibidir. Sizi bu kamyona bindirmeye çalışıyorlar. Sizin yeriniz burasıdır. 1 hafta sonra zulme, talana son vereceğiz. Onlar ev ev, hane hane dolaşarak vatandaşlara market çeki ve çeyrek vererek oy almaya çalışıyorlar. Size verileni alın, ama oyunuzu yine bize verin. 14 Mayıs’ta zafer bizlerin olacak. Bu zafer özgürlük ve demokrasinin yolunu açacak. Bizim, Yeşil Sol Parti dışında başka partiye vereceğimiz tek oy bile yok. Tek ve makul adres Yeşil Sol Parti’dir” dedi.

 

“BATMAN TARİH YAZACAK”

Batman’ın demokratik dönüşümün yolunu Yeşil Sol ile açmaya hazır olduğunu belirten HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, “Batman Türkiye’deki 81 il içerisinde 72’nci sırada. Batman Türkiye’deki 81 il içinde en yoksul 72’nci kent. Yani sondan 9’uncu sırada. Gençlerimiz işsiz. Burada emeğiyle geçinmeye çalışan var, tekstil atölyelerinde çalışıyor. Onlar da sefalet bir ücrete mahkum ediliyorlar. Batman’ın kaynakları var, ovaları var, tarım arazileri var, petrolü var ama bunların Batman’a bir faydası yok. Neden? Çünkü bu kaynakları bu iktidar sermayeye peşkeş çekiyor, kendi yandaşlarına peşkeş çekiyor. O nedenle Batman yoksul bırakılıyor. 14 Mayıs’ta Batman’dan 5 vekil bekliyoruz. Çünkü Batman mücadele ile başarının, direniş ve inşanın iç içe geçtiği bir geleneğin en güzel temsilcisidir. Hem mücadele ediyor, hem direniyor, hem başarıyor, hem inşa ediyor. O nedenle bu seçimlerde de sizden büyük bir başarı bekliyoruz. Batman 5-0 yaparak bir kez daha tarih yazacak” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.