“Batman’ın işsizlik sorununu çözeceğiz”

Batman’da halka seslenen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Batman’ın sorunlarına vakıf olduğunu belirtti.

“Batman’ın işsizlik sorununu çözeceğiz”
Yayınlama: 03.05.2023 14:08:39
134
A+
A-

İşsizliğin en yüksek şehrinin Batman olduğunu dile getiren İmamoğlu, “Allah aşkına şu cıvıl cıvıl gençlerin olduğu yere işsizlik yakışır mı? Yakışmaz. Çözeceğiz bu sorunu. Batman’daki hiçbir devlet kurumunu eş-dost, akraba ilişkisinde değil, size açacağız gençler, size açacağız. Batman’da iş kurmak isteyen, işini büyütmek isteyen, iş bulmak isteyen her Batmanlının yanında olacak devletimiz. Teşvik edeceğiz. Batman’ın çevreyolu problemi var. Göreceksiniz bu şehrin bütün altyapı, üstyapı, çevreyolu gibi birçok konusuna biz müdahil olacağız. Aldığımız görev gereği sadece İstanbul’da değil, memleketin her köşesinin sorunlarıyla ilgileneceğiz. Söz veriyoruz Batman! Bu arada Batman’daki kira fiyatları yüksek sanırım. Ciddi bir sorun bu. Önemli bir konut politikası reformumuz var; bu konuda da özellikle Batman’a çok nitelikli, çağdaş, özellikle dargelirli vatandaşlarımızın bu sorununu çözecek sosyal konut projemizi mutlaka Batman için hazırlıyor olacağız. Tabii Batman’da en çok da çocuklar için, gençler için, kadınlar için hazırladığımız projelerle sıklıkla sizi ziyarete geleceğim. Yeni hizmetler için biz 13’ncü Cumhurbaşkanımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun liderliğinde bu bölgeye hizmet etmekten büyük onur duyacağım. Size söz, İstanbul’da gençler, kadınlar hangi imkanlara sahipse, çocuklar hangi imkanlara sahipse, bu bölgede de bu imkanları sizin için sağlayacağız. Memleketin her yerini birbirine eşitleyeceğiz. Bakın eğer Batman’da işsizlik en yüksekse, kişi başı gelirde Türkiye’deki gelir ortalamasının yarısıysa, işte bu haksızlığı hep birlikte ortadan kaldıracağız” dedi.

“15 MAYIS’TA GENÇLER DERİN NEFES ALACAK”

15 Mayıs sabahında gençlerin derin bir nefes alacaklarını belirten İmamoğlu, “O nefes size eşitlik duygusu hissettirecek. O nefes size demokrasi duygusunu hissettirecek. O nefes size huzur duygusu verecek. O nefes size bolluk ve bereket duygusu verecek. O nefes size evlatlarınız, gençleriniz için müreffeh bir gelecek duygusu verecek. O nefes size demokrasi duygusu, adalet duygusu verecek. Size söz yeni bir dönem başlayacak. Siyaseti, süreci hep birlikte tamir edeceğiz. İnsanlar özgürce konuşacak. İnsanlar birbirleriyle özgürce paylaşacak. Bu memleketin, bütün milletin kıymeti olan nimeti, millete eşit paylaştıracağımız bir dönemi hep birlikte başlatacağız. Herşey çok güzel olacak” diye konuştu.

 “BATMAN’DA CİDDİ BİR UYUŞTURUCU SORUNU VAR”

Batman’da ciddi bir uyuşturucu sorununun da olduğuna dikkat çeken İmamoğlu, “Batman’da biliyorum ki ciddi bir uyuşturucu sorunundan tutun eğitime, fırsat eşitliğine, gençlerimin ihtiyaçlarının giderilmemesine kadar sorunlar var. Bu genç nüfusu canlı tutup hayata katacak çok eksik var. Bu kardeşiniz size söz veriyor, 15 Mayıs’tan sonra en fazla ziyaret edeceğim şehirlerden biri Batman olacak. Biz, bütün bu problemlerin çözümü için yol yürüyeceğiz” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.