Çocuklarda ağız ve diş yaralanmalarına dikkat

Ağız ve diş sağlığının korunması için temizliğin önemine dikkat çeken Diş Hekimi Zeynep Bulut, yaz aylarında çocukların daha hareketli olabildiğini ifade ederken yaşanabilecek yaralanmalara karşı ailelerin çocuklarının ağız ve çene bölgelerini ara ara kontrol etmesi gerektiğini söyledi.

Çocuklarda ağız ve diş yaralanmalarına dikkat
Yayınlama: 17.05.2023 17:06:53
83
A+
A-

Ağız ve diş sağlığının korunması için temizliğin önemine dikkat çeken Diş Hekimi Zeynep Bulut, çocukluk döneminde yaşanan yaralanmalara karşı da uyararak, “Çocukların özellikle gelişim çağında yaşadıkları travmalar sonucu oluşan durumlar fark edilmezse ileriye dönük kronik bir kist oluşumuyla, ciddi bir sorunla karşılaşabiliyoruz. Yaz tatili geliyor, düşme, çarpma gibi durumlarda mutlaka ailelere haber versinler. Ailelerimiz çocukların ağzını, çene bölgesini ara ara lütfen kontrol etsinler” dedi. Ağız ve diş sağlığının önemine dikkat çekilirken uzmanlar, sabah ve akşam diş fırçalamada sürekliliğin sağlanması gerektiğini belirtiyor. Okmeydanı Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi’nde Başhekimliği görevini sürdüren Diş Hekimi Zeynep Bulut da hastanede gerçekleştirilen tedavilere ilişkin bilgi verirken, vatandaşlara yönelik uyarılarda bulundu. Bulut, çocuk ve yetişkinlere yönelik birçok tedavinin hastanede başarıyla yapıldığını anlatırken küçük yaşlarda yaşanan ve önemsenmeyen kazaların ilerisi için ciddi sorunlar oluşturabileceğini vurguladı. Bulut, yaz aylarında çocukların daha hareketli olabildiğini ifade ederken yaşanabilecek yaralanmalara karşı ailelerin çocuklarının ağız ve çene bölgelerini ara ara kontrol etmesi gerektiğini söyledi.

“TÜRKİYE’NİN DÖRT BİR TARAFINDAN HASTA BAŞVURUMUZ VAR”

Hastanede engelli bireylere yönelik uygulanan tedaviler hakkında konuşan Bulut, sözlerine şöyle devam etti: “Zihinsel engelli bireylerimiz gerçekten çok özel hastalarımız. Ağrılarını, ağrılarının kaynaklarını ifade edemiyorlar ve ağrı eşikleri çok düşük, beraberinde sistemik rahatsızlıkları da çok fazla. Engelliler Haftası vesilesiyle duyurmuş olalım; bize başvurdukları takdirde hiçbir randevu almadan direkt çene cerrahisi kliniğimizde işlemler en kısa sürede yapılıyor. Bu hastalarımıza çok özel bir yaklaşım gerekiyor, tıbbi tedavinin önemi kadar onlarla ve de aileleriyle kurulan iletişimin çok büyük önemi var. Daha duyarlı ve özenli bir yaklaşım gerektiriyor. Yaklaşık 200-250 civarında hastamızın genel anestezi altında tedavilerini yapabiliyoruz. İleri cerrahi müdahale gerektiren çene, ağız ve diş bölgesini ilgilendiren vakalarında ameliyatları lokal ve genel ameliyathanelerimizde uyutularak ve yataklı servis hizmetiyle birlikte yapılabilmekte. Bu açıdan aslında ciddi bir ihtiyacı karşıladığımızı düşünüyorum çünkü Türkiye’nin dört bir tarafından hasta başvurumuz var”

“BATMAN’DAN TEDAVİ İÇİN İSTANBUL’A GELDİM”

Ameliyat için Batman’dan İstanbul’a geldiğini ifade eden 37 yaşında Hamza Genç, “Batman’da özel bir kliniğe dişlerimi yaptırmak için müracaat ettim. Orada film çekildi ve üst çenemde bir kist olduğu söylendi, tabi korktuk. Tümör olduğu düşüncesi de vardı, başka kliniklere başvuru yaptım. Aynısını söylediler, sağ olsun Burcu Yıldırım Hoca’mıza filmlerimizi mail olarak gönderdik. O da ‘Ben bu hastayı alabilirim, ameliyatı yapabilirim’ dedi, davet etti. Bana çok büyük bir güven verdi, dolayısıyla ben ameliyat kararını verdim” ifadelerini kullandı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.