Emektar müzisyenden ‘koro’ çağrısı

52 Yıldır sanatını icra eden aslen Mardinli ama Diyarbakır’da doğup büyüyen müzisyen Abdurrahim Gezer gerekli desteği bulamadığı için Batman’da minibüs şoförlüğü yaparak hayatını idame ettiriyor.

Emektar müzisyenden ‘koro’ çağrısı
Yayınlama: 03.05.2023 13:48:14
125
A+
A-

Yılların müzisyeni, Batman Belediyesi bünyesinde tam teşekküllü bir müzik korosunun kurulması gerektiği çağrısını yineledi.

30 YILDIR MÜZİK EĞİTMENLİĞİ YAPIYOR

Batman’da yaklaşık 16 sene müzisyenlik yapan Gezer, “Üflemeli ve yaylı hariç olmak üzere okumalı çalgıların hepsini çalabiliyorum.  Bu enstrümanların başında ud ve cümbüş olmak üzere tambur, uzun ve kısa sap bağlama, elektro bağlama, dört telli bağlama ve cura saz gibi onlarca enstrümanı rahatlıkla çalabilmekteyim.  35 yıldır sahnelerde müzik icra ettim ve 30 yıldır da müzik eğitmenliği yapıyorum” dedi.

“ÜNLÜ SANATÇILARLA SAHNE ALDIM ”

Zamanında Diyarbakır’da ve Batman’da bir çok sanatçıyla sahne aldığını hatırlatan 61 yaşındaki Gezer, “Diyarbakır’ın çok eski sanatçılarından bahsedersek, mesela Kenan Temiz, Yılmaz Kurt, İbrahim Macit, ki kendisi halen sağdır. Bedri Ayseli gibi birçok Diyarbakırlı sanatçıdan söz edebilirim. Rahmetli Kenan Temiz’e bağlamada eşlik ettim. Batman’da ise sayabileceğim sanatçılar Bayram Kalkan, Şehmus Kalkan, Doğan Binici, Faysal Gönülaçar, İsa Binici, Yüksel Gök olarak birçok sanatçı biliyorum” dedi.

“POTANSİYELİMİZ İ GENİŞ KİTLELERE YAYAMIYORUZ”

Şuanda Batman’da Nota Müzik Evi’nde müzik dersi verdiğini ama ekonomik dalgalanmalardan dolayı belli bir potansiyel yakalayamadıklarını kaydeden Gezer, “İnsanlar şuan ancak kendi karınlarını doyurmaya çalışıyor, eğlenceye veya müziğe zaman ayıramıyor.  O yüzden de biz destek almadan bu potansiyelimizi geniş kitlelere yayamıyoruz. Sanatı anlamak için sanatı yaşamak gerekiyor. Sanat, dünyada her şeyin üstünde olan bir oluşumdur. Bunu da icracılar, çok yetenekli insanlar yaparlar. Yani kalpleriyle beraber, kulak duygularıyla beraber gönül vermiş güzel insanlar bunu icra ederler, uğraşırlar, çalarlar.  O zaman da ortaya çok güzel şeyler çıkar. Tabii geçici bir hevesle bunu icra edenler ise bir değer oluşturmadan öyle gelip giderler” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.