“FİKİRLERİMİZ HİZMETİN ÖNÜNE GEÇİYOR”

Batman Medya ve Yön Gazetesi’nin Youtube kanalları üzerinde Çapraz Sorular Seyr’i Siyaset programının 4. bölümü yayınlandı. Koçerler Derneği Başkanı Emin Çelik, Batman Ticaret Odası (BATSO) Başkanı Abdülkadir Demir ve 9. Dönem Eczacılar Odası Başkanı Adnan Bayhan Batman ve ülke gündeminin ilk sırasında yer alan 2023 seçimleri, Batman’ın dünü, bugünü ve yarınını konuştu.

“FİKİRLERİMİZ HİZMETİN ÖNÜNE GEÇİYOR”
Yayınlama: 08.05.2023 10:53:37
201
A+
A-

Moderatörlüğünü gazeteci Ferit Tunç’un yaptığı, gazeteci Ercan Arslan’ın sorularıyla programa katkı sağladığı Çapraz Sorular Seyr’i Siyaset programının bu haftaki konukları Koçerler Derneği Başkanı Emin Çelik, Batman Ticaret Odası (BATSO) Başkanı Abdülkadir Demir ve 9. Dönem Eczacılar Odası Başkanı Adnan Bayhan oldu. Canlı yayında STK Başkanları Çelik, Demir ve Bayhan, Batman gündemine dair çarpıcı açıklamalarda bulundu. İşte canlı yayınlanan Çapraz Sorular Seyr’i Siyaset programında konuşulanlar…

“ANKARA’DA OTURUP VEKİLLİK YAPMASINLAR”

BATSO Başkanı Abdülkadir Demir, “Özellikle yereldeki siyasetçilerin hükümetlerin benim için en büyük önceliği ilimde çıkacak milletvekillerinin ilime hizmet yapması; yani sadece Ankara’da oturup vekillik yapmasınlar.  Bu ilin sorunları var bu ilin yapılması gereken işleri var bu ilin eğitim sorunları var, ulaşım sorunları var, bu ilin ekonomik sorunları var. Lütfen siyaset yapacak kişi biz diyoruz ki siyaset bir araçtır onun için en iyi araca binsinler ülkemize ve bize hizmet etsinler” dedi.

“ÇOK KÖTÜ BİR DÖNEMDEYİZ”

  1. Dönem Eczacılar Odası Başkanı Adnan Bayhan, “Türkiye şu an girdiğimiz bu süreçte siyasi odaklanan hiç haz etmediğimiz Türkiye’de yaşayan bir yurttaşın hiç hoşuna gitmeyeceği şekilde bir yaşam, bir siyasi atmosfer gelmektedir. Hakkın hukukun adaletin ve buna benzer onlarca özgürlük alanını alanından hiçe sayıldığı çok kötü bir dönemdeyiz. İnsanların iradesine saldırıların olduğu insanların Adalet anlayışına Özgür yaşamına saldırıların olduğu bir dönemi hep birlikte yaşıyoruz. Bu ülkenin bir an önce bu yorgun olan iktidarın baştan aşağı kesinlikle değişmesi lazım. Bu noktada da aday olan 4 adaydan birinin gayet iyi dürdüre sürdürebileceği inanıyoruz. Mevcut düzen eğer devam ederse maalesef insanlar geleceğine çok umutla bakamıyor ve bakamadığı için de Türkiye’de özellikle beyin göçleri çok fazla oluyor” diye konuştu.

“KENDİ İLİMİZDE HİZMET EDEBİLECEK ADAYLARI DAHA ILIMLI BAKIYORUM”

Koçerler Derneği Başkanı Emin Çelik, “Birkaç gün sonra olacak seçime bakıldığı zaman çatılar birleşmiş. Yani orada birazdan kişisel olarak davranmak istiyorum. Çatılara baktığım zaman nihayet çatının başında CHP ile Ak Parti var. Onun dışında ben herhangi bir partili görmüyorum. Özellikle ben adaylar üzerinden gitmek istiyorum ve Batman’a hizmet edebilecek adayların kendi ilim için söylüyorum; Türkiye geneli için söylemiyorum. Kendi ilimizde hizmet edebilecek adayları daha ılımlı bakıyorum.  En büyük umudumuz da bu sürecin kazasız belasız geçmesi ve huzur içinde bir seçimin olmasını en büyük temennimizdir. Mutlaka aday olan her insanın kendine bir cevher görmüş ki aday olmuş tüm partilere de başarılar diliyorum” açıklamasında bulundu.

“KÖYLERE YAPILAN HİZMETLER GÖRÜLÜYOR”

BATSO Başkanı Abdülkadir Demir , “Hiçbirimiz burada herhangi bir siyasi parti temsilen grubun temsilen bulunmuyoruz. Bütün STK başkanları olarak da siyasi partilere eşit davranıyoruz. Bu süreçte milletvekili adaylarının bütün her yere ulaşmaları mümkün değil ve köyler biraz daha acaba şundan mı diyorum köy oyları bellidir kimin sana verdiği kimin vermediği az çok görebiliyorsun. Bu şansa sahipsin ve orada hesaplayabiliyorsun. Ama şehir merkezindeki mahallelerde bu hesaplamayı yapamıyorsunuz onun için belki daha çok köyler beldeler daha çok ziyaret ediliyor. Köylere yapılan hizmetler de görülüyor çünkü sen birebir hizmet yapıyorsun köylüye çok rahatlıkla şunu yaptım diye biliyorsun ama merkezde böyle bir Oya dönüşmüyor” dedi.

“BENİ BURADA TEMSİL EDEMİYORSAN ANKARA’DA MI TEMSİL EDECEKSİN”

BATSO Başkanı Abdülkadir Demir, “Eğer bir tane milletvekili adayı gelip bir canlı yayın programına çıkamıyorsa, eğer bir otobüsün üzerine çıkıp kendi seçmenini ile onu alkışlayacak seçmene bir hoş geldin demiyorsa, ilin 2 tane sorununu ortaya koyamıyorsa ve yapacağı üç beş bir şeyi anlatamıyorsa ben o adaya oy vermem. Partisi ne olursa olsun sen beni burada temsil edemiyorsun Ankara’da mı temsil edeceksin. Halkın bu konuda bilinçli olması lazım” diye konuştu.

“ÜLKENİN % 50’Sİ SOSYALDEN GEÇİNİYOR”

Koçerler Derneği Başkanı Emin Çelik, “İlk defa bu seçimden korkmaya başladım. Çünkü Türkiye’de özellikle sosyalden geçinen bir halk oluşmaya başladı ve bakıyorum iki Cumhurbaşkanı adayı da sosyal yardımlar üzerinden vaatlerde bulunuyor. Şu anda ülkenin %50’si sosyalden geçinen ülke olmuşuz. Bugün bir Avrupa ülkesinde bunu göremiyoruz. Cumhurbaşkanı adayları balık tutmayı öğretmeli balık yemeği değil” şeklinde konuştu.

“SİYASETÇİLER KARŞIMIZA ÇIKAMIYOR”

Koçerler Derneği Başkanı Emin Çelik, “Batman genelinde baktığımızda ise en büyük sorunlardan biri de İluh deresi bir de şehir merkezinde besicilik yapan bizim besicilerimiz var ve bana göre İluh deresinden daha büyük bir sorundur bu. Şehir merkezinde şu an 3.000 aile besicilik yapmaktadır ve bunların geçim kaynağı burada hiçbirini çarptığın zaman aşağı yukarı 15-20.000 insanın geçim kaynağı besicilikten sağlanılıyor. Şu anda seçimde aday olan hiçbir parti milletvekili adayı çıkıp da ben bu besiciliğe bir taşımak için ne yapmalıyım demiyor. Şehrin ortasında besiciler varsa ve sen burayı imara açıyorsan yani besicilerden sonraki yeri de açıyorsan ne olacak vatandaşı ahırlarını yerinden yapamaz gidip orada yapacak ve sen de belediye olarak o hizmeti götüreceksin, altyapı hizmeti götüreceksin. Bu konuda siyasetçiler karşımıza çıkamıyor. Belediyeye de diyor ki dünya kadar sinek ilacı maliyetimiz var. Bu masrafın önüne geçebilmek için tek yol besicileri şehir dışına taşıyacaksın” dedi.

“BATMAN’DA 42 BİNİN ÜZERİNDE TEKSTİL ÇALIŞANI VAR”

BATSO Başkanı Abdülkadir Demir, “Ticaret ve sanayi odası başkanı olarak ilimin elbet sanayi ile gelişmesini arzu ederim. Ama daha önce hepimizin malumu işsizliğin çok yoğun olduğu bir il ve bunun yanında genç nüfusumuzun çok yoğun olduğu bir iliz. Onun için istihdamın sadece tekstil de yapabildik biz tekstile önem verdik. Böylelikle tekstili Arzu ettiğimiz bir yere getirdik. Şu anda 42.000’in üzerinde tekstil çalışanı 200 300’e yakın tekstil firmasıyla bu ile hizmet veriyoruz. Dışarıdan gelebilecek bir yatırımcıya OSB’mizde yer verme imkânımız var mı diye sorarsanız maalesef yok çünkü OSB son genişleme alanı da beraber 74 parsel alanıydı bitti dağıldı ve kısmen inşaatlarına başlandı yani bu sene muhtemelen altyapısı biterse bütün OSB dolmuş olacak. Giden valimizle de 3 tane organize sanayi bölgesi için çalışma yürütmüştük. Tekstil kent canlı hayvan OSB ve toptancılar sitesi olmak üzere 3 OSB proje üzerinde çalıştık. Şu anda Batman’a yatırım yapmak isteyen yatırımcı sayımız oldukça fazla. Ama bunlar için daha bizim altyapımız hazır değil çalışmalar devam ediyor Batman çayı kenarında orada bir çalışmamız var. Bunlar muhtemelen seçimden sonraya kaldı” açıklamasında bulundu.

“MEMLEKET İYİ YÖNETİLMİYOR”

  1. Dönem Eczacılar Odası Başkanı Adnan Bayhan, “Memleket iyi yönetiliyor olsaydı şu anda Türkiye’de 8-10 milyon mülteci olmazdı dünyanın mülteci başkenti Türkiye olmazdı. İnsan kaçakçılığında 1 sırada olmazdık. Eğer iyi yönetilmiş olsaydı insanlar hayat şartları yaşam koşulları çok daha iyi olurdu. Adalet arayışına bu kadar insanlar. Basın bu kadar susturulmazdı binlerce basın mensupları hapiste olmazdı. Fikirlerini sosyal medya veya farklı alanlarda beyan eden insanlar ifade özgürlüğünü yok hiçe sayarak hapislere atılmazdı. Konuda ülkemiz hiç bir şekilde iyi yönetilmiyor. Son zamanlarda 2000’e yakın insanla yüz yüze görüşmüşümdür. Herkes ekonomik açıdan kan ağlıyor” dedi.

“BATMAN’I BİLMEYEN KURUM MÜDÜRLERİ VAR”

  1. Dönem Eczacılar Odası Başkanı Adnan Bayhan, “Batman STK’larında yıllarca görev aldım Batman’ı bilmeyen kurum müdürlerinden Batman’a çare olabileceği hakikaten akla sığmayacak şeylerdir. Batman’ı bilmeyen insanların buraya sırf işte bir siyasetçinin akrabası veya referansıyla getirilip kurumun başına getirilmesi Batman hiç hiçbir şekilde hizmet falan getirdiğine inanmıyorum” diye konuştu.

“DUBLE YOL İLK BATMAN’DA YAPILDI”

BATSO Başkanı Abdülkadir Demir, “Türkiye’de duble yol çalışması ilk kez Batman’da başladı. Kozluk yolu o zaman başlamıştır ama maalesef üzülerek söyleyeyim Türkiye’de en sona kalan da yine Batman oldu. Batman Kozluk yolu dışında Hasankeyf’ten de gelirseniz evet başlamış ve şuan yine durmuş. Diyarbakır’dan gelirseniz, Siirt’ten de gelirseniz Batman’a giriş tek yoldur. Belki bu Türkiye de bir ilktir. Tabi burada bir sürü insanın ihmali vardır. Ben bunu ekonomi şurasında gündeme getirmiştim. Sayın cumhurbaşkanımız şunu dedi ; ‘bakan bey burada hemen talimat veriyorum’ . Ve talimattan sonra 2-3 gün sonra Batman’a geldiler. Yollarda gerekli çalışmaları da yapıldı. Bu yolların yapılacağının sözü de verildi. Ama sanırım bu depremler araya girince sonra seçim araya girince yol kaldı. Seçimden sonra seçilen milletvekillerimiz yalnız bırakmayacağız bu yolun yapılması için takipçi olacağız” dedi.

“FİKİRLERİMİZ HİZMETİN ÖNÜNE GEÇİYOR”

BATSO Başkanı Abdülkadir Demir, “En büyük sıkıntımız lobiler olarak Batman STK’ları olarak farklı düşüncelerin Batman menfaati için bir araya gelmemesidir. Çünkü düşüncemiz her zaman Batman menfaatinin önüne geçmiştir. İşte en büyük yanlışımız da budur. Biz düşüncelerimizi bir tarafa bırakıp Batman için hizmet edersek doğruda buluşursak ortak faydada buluşursak biz Batman’da çok şey yaparız. Ama maalesef oraya geldiğinde fikirlerimiz hizmetin önüne geçiyor ve bugüne kadar birçok şeyin başarılmamasının ana sebeplerinden bir tanesidir” şeklinde konuştu.

“İNSANLAR SADECE BİR GÖRÜŞE ODAKLANIYOR”

Koçerler Derneği Başkanı Emin Çelik, “Vali Hulusi Şahin zamanında bir altyapı çalışması yapıldı. Ve o da her gün şikâyetler, tozdayız, dumandayız, yerle bir olduk gibi şikâyetler oldu. Vali Şahin çıkıp da şunu söyledi; “evet bir gün ben gittikten sonra mutlaka bana dua edecekler. Çünkü 50 yıl yetecek kadar altyapı yaptım” dedi.  Vatandaş böyle davranıyor, çünkü nedir insanlar bizim bölgede özellikle sadece bir görüşe odaklanıyor. Haklı haksız önemli değil. Benim görüşüm budur, ben bunu kabul etmiyorum. Olmaz ki arkadaş. Memleketin yararına olan görüş ne olursa olsun herkesin oraya saygı göstermesi lazım diye düşünüyorum” dedi.

“BATMAN’A KATTIĞIMIZ HİÇBİR ŞEY YOKTUR”

  1. Dönem Eczacılar Odası Başkanı Adnan Bayhan, “Keşke Batman’da bütün STK başkanlarımız aynı anda istifa etseydi. Çünkü Batman’a kattığımız hiçbir şey yoktur. Kattığımız ufak tefek şeyleri o kadar büyütüp o kadar gazetelere etrafımızdakilere halka falan büyüterek anlatıyoruz ki ya sanki Batman’ı değil dünyayı biz yaratmışız. Böyle bir şey yok bu bir gerçek. Bugün herkes maalesef mevcut iradeye aman ters düşmeyelim aman konuşmalarımıza dikkat edelim başımıza bir şey gelmesin korkusuyla maalesef kendi koltuklarında kalıyorlar. Bunu zaten vatandaş biliyor ama bunu bizim de bilmemiz lazım. Batman’a hak eten yazık oluyor. Artık buna dur dememiz lazım kardeşim buraya gelen kurum müdürü buraya gelen idareciler amirler ya bugün varlar yarın yoklar. Yarın öbür gün gene biz bize kalacağız. Onun için hakikaten şapkamızı önümüze koyup bunu düşünmemiz lazım” diye konuştu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.