Fıstık fiyatları rekora gidiyor

Baklavadan çikolataya, helvadan birçok tatlıya kadar çeşitli ürünlerin içerisinde kullanılan Antep Fıstığı son yılların en yüksek fiyatlarına ulaştı.

Fıstık fiyatları rekora gidiyor
Yayınlama: 02.05.2023 17:48:02
565
A+
A-

ANTEP FISTIĞI 400 TL’YE DAYANDI…

Son yılların en yüksek rakamlarına ulaşan fıstık fiyatları 285 liradan başlıyor. Çerezlerin sultanı olarak bilinen Antep fıstığının kilosu 365 TL’ye yükselirken, duble ana çatlak Siirt fıstığı 325, ana çatlak Siirt fıstığı da 285 TL’den tezgahları süslemeye başladı. Vatandaşlar fıstık alamaya yanaşamazken, sadece raflara bakmakla yetiniyor.  Geçen sene fiyatı 120 TL civarında olan Antep fıstığının kilo fiyatı bu sene 400 TL’ye kadar dayandı. Vatandaşların alım gücünün düşmesinden dolayı, nispeten daha ekonomik ürünlere yönelseler de, ana çatlak Siirt fıstığı bile neredeyse 300 TL’ye kadar çıkarak hesapları altüst etti.

“PİYASADA FAZLA FISTIK BULUNMUYOR”

Batman’da şarküteri ve baharat ve kuruyemiş ürünleri alanında hizmet veren bir firmanın satış görevlisi, “Fıstık fiyatlarında çok büyük bir artış oldu. Geçen sene 120 lira civarında olan fıstık bu sene 400 liraya dayandı. Bunun da nedeni piyasada fazla mal bulunmamasından da kaynaklanıyor. Orta kalitede olan fıstıklar yaklaşık 300 TL iken,  daha kaliteli olan ürünlerimiz de 400 TL’ye kadar çıkmış durumda” diye konuştu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.