Geçimini karton toplayarak sağlıyor

Batman’da sokak sokak dolaşarak karton, plastik, naylon, pet şişe gibi geri dönüşüm ürünleri toplayarak geçimini sağlamaya çalışan Gülseren Bakış isimli kadın, yaptığı işin ekonomik şartlarını düzeltmediği için mağdur olduğunu belirtti.

Geçimini karton toplayarak sağlıyor
Yayınlama: 17.05.2023 18:54:36
433
A+
A-

Ekonomik sıkıntılar ve hayat pahalılığından dolayı durup dinlenmeden ve hatta bayram günlerinde bile çalıştığını belirten Bakış, “Allah razı olsun çevremdeki insanlar, komşular bana maddi manevi olarak yardımcı olmaya çalışıyorlar. Ama aynı katkıyı yetkililerden göremiyorum. Kadın halimle çöplerden, oradan buradan hurda toplayarak çocuklarımın rızkını çıkarmaya çalışıyorum. Devletin de bana sahip çıkıp bir iş ve aş sağlayarak hayatımı güvence altına almasını istiyorum. Yıllardır bu konuda mücadele etmeme rağmen herhangi bir sonuç alabilmiş değilim” dedi.

“AĞIR YÜK KALDIRAMIYORUM”

Yıllardır cadde ve sokaklarda, sağlıksız koşullarda çalışarak geçinmeye çalıştığını kaydeden Bakış, “Bel fıtığı rahatsızlığımdan dolayı zaten ağır bir yük indirip kaldıramam. Ben tekstilde iki gün çalıştım ama bel ağrısından dolayı işi bırakmak zorunda kaldım. Devletimden bana en azından temizlik alanında bile olsa, bir iş istiyorum. Evimdeki eşyalar bile bir hayır derneği tarafından bana bağışlandı.  Dernek bana bir buzdolabı ve çamaşır makinesi getirdi. Bakmakla yükümlü olduğum 5 çocuğum var. Devletten iş istiyorum ama sahip çıkmıyor. 12 yıldır İş-Kur’a başvurmama rağmen bana iş çıkmıyor” diye konuştu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.