Halaylarla 1 mayıs!

Batman Emek ve Demokrasi Platformu öncülüğündeki 1 Mayıs kutlamaları Kültür mahallesindeki Kadın parkında kutlandı.

Halaylarla 1 mayıs!
Advert
Yayınlama: 01.05.2023 18:16:48
71
A+
A-

8 Mart Kadınlar Parkında buluşan STK ve emekçiler günün yapılan konuşmaların ardından Bahar Kültür Merkezi sanatçılarının eşliğinde halay ve şarkılarla 1 Mayıs kutlandı. Petrol-İş Sendikası Batman Şubesi, Genel İş, Eğitim Sen, SES, TMMOB, Tabipler Odası, Deriteks, İHD, BTS, Tarım Orman Sen, Barış anneleri ve STK’lar ile Yeşil- Sol Batman İl Örgütü, HDP Batman Milletvekilleri Ayşe Acar Başaran, Feleknas Uca, KESK Genel Merkez yöneticileri, DBP Eşbaşkanı Keskin Bayındır ve sanatçılar Agit Işık, Grup Kollektifa Ritmen Azad katıldı.

“YERİNDE SAYAN TEK ŞEY; MAAŞLARIMIZ”

Kadın emekçiler olmak üzere tüm emekçilere gittikçe daha güvencesiz bir çalışma yaşamı dayatıldığını belirten Petrol-İş Batman Şube Başkanı Veysel Kartal, kadın işsizliği ve güvencesiz, kayıt dışı çalışma ortamlarında taciz, şiddet ve mobbingin her geçen gün arttığını keydetti. Başkan Kartal, “İşsizlik aldı başını gidiyor. Hiçbir dönemde olmadığı kadar yurt dışına beyin göçü yaşanıyor. İşçi cinayetlerinde adeta katliam yaşanıyor. Her şeye zam gelirken artmayan, yerinde sayan tek şey bizim maaşlarımız! Sabrımız tükendi. Artık böyle gitmez dedik, gerçekten de gitmiyor. Eşitlik, özgürlük, adalet, barış, demokrasi ve laiklik için artık yeter diyoruz! Herkesin güvenceli, kadrolu çalıştığı bir işinin ve insanca yaşamaya yetecek bir emeğin, eşitliğin, özgürlüğün, demokrasinin, barışın, laikliğin hâkim olduğu bir gelecek ve ülke için mücadeleye devam edeceğiz. Bütün emekçilerin, halkımızın 1 Mayıs Emek ve Dayanışma gününü kutluyoruz” dedi.

“14 MAYIS’TA ONLARI SANDIĞA GÖMECEĞİZ”

Batman halkının çok emektar ve çok çalışkan bir halk olduğunu belirten Yeşil Sol Parti Batman Milletvekili adayı Keskin Bayındır, “Batman modern ve gelişmiş bir şehirdir. Ama kirli politikalardan dolayı bugün Batman yoksul bir kent ve umutsuz bir kent haline geldi. Bu Batman halkının kaderi değil, bu Batman’ın emektarlarının, işçilerinin kaderi değil. Varlığınız bize güç veriyor. İşçi ve emekçilerin birlik ve beraberliği, ittifakı sayesinde başarıya ulaşacağız ve Batman’ı her zaman emek ve özgürlük kenti yapacağız. Onlar emekçinin, işçinin, halkın düşmanıdır. 12 bin yıllık Hasankeyf, bu halk için tarihsel bir değerdi. Kültür ve turizm açısından tarihi bir değerdi. Ama onlar Hasankeyf’i sular altına, beton altına gömdüler. Biz de onları 14 Mayıs’ta sandığa gömeceğiz” diye konuştu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.