Karate kuşak sınavı yapıldı

Batman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Karate Federasyonunun birlikte organize ettiği 2. dönem karate (yeşil kuşak) sınavına yoğun ilgi gösterildi.

Karate kuşak sınavı yapıldı
Yayınlama: 30.05.2023 15:21:54
50
A+
A-

Çok Amaçlı Spor Salonunda yapılan Yeşil Kuşak Karate sınavına öğrenci velileri de büyük ilgi gösterdi. Sınav sonucunda kuşak almaya hak kazanan sporculara Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Safi Özperk, Spor Şube Müdürü Burak Eren, Karate Antrenörü ve Federasyon Temsilcisi Sinan Gündüz diplomalarını taktım ettiler.

“ÇOCUKLARIMIZ KARATE SPORUNA YÖNELDİ”

Batman’da çocukların son zamanlarda spor salonlarında açtıkları karate kurslarına yoğun ilgi gösterdiklerini belirten Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Şafi Özperk; “Karate branşına olan ilgi bizleri heyecanlandırıyor. Karate çocukların gelişiminin vazgeçilmez bir spor dalıdır. Süreklilik kazanan tüm sporlar da önemli olan başarılı olmak değil, sporla büyümenin çocuğa kazandırdığı vasıflardır. Karate antrenmanları sayesinde çocuklar, disiplin içinde kurallara ve aktivite saatlerine uymasını öğrenir. Tüm yaşamları boyunca hırs ve zorluklarla mücadele edebilme yeteneklerini kazanırlar. 7-10 yaşları arasında iyi bir alt yapı tekniği verilir, daha sonra bu teknikler geliştirilir. Bu yaşlar kuvvet ve kondisyondan ziyade oyunlarla çocuk sporu branşının antrenmanları yapılır. Çocuk sporları, güç, kuvvet, sağlığın yanı sıra karar verme yeteneği, sorumluluk alma, terbiye ve disiplin, düzgün bir vücut gelişimi, hastalıklardan çabuk arınabilme yeteneklerini kazandırır. Tecrübeli antrenörlerimiz eşliğinde karatede olduğu gibi bütün branşlarda kurslarımız ücretsiz olarak verilmeye devam ediyor.” diye konuştu. İl Müdürü Özperk, yeşil kuşak olan 120 sporcuyu v e onları spora yönlendiren velilerini de tebrik etti.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.