“Memurlar halen göz ardı ediliyor”

Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikasından (Yeni Sendika) kamu işçilerine verilen zamma rağmen memurların halen göz ardı edildiği gerekçesiyle tepki geldi.

“Memurlar halen göz ardı ediliyor”
Advert
Yayınlama: 10.05.2023 13:57:25
58
A+
A-

Yeni Sendika Batman İl Temsilcisi Vasıf Aksoy, yaptığı basın açıklamasında “İşçi sendikalarımızı sendikal başarıları nedeniyle tebrik ediyoruz. Kamu işçilerimiz adına yapılan zamlar için sevindik, emeğin ve alın terinin hakkı için memnuniyet duyduk. Ancak bizim memur sendikalarının yetkili ağaları ne yazık ki sınıfta kalmıştır. Memurlara yaptırılamayan zammın günahı işte bu yetkili memur sendikalarınındır” şeklinde tepki gösterdi.

“ÇALIŞANLARIN HAKKINI BÜKÜLMEDEN ARAYACAĞIZ”

Seçim öncesi işçinin, emeklinin, asgari ücretlinin zam konusunda ardı ardına müjde aldığı bir dönemde memurların yok sayılması tamamen mevcut memur sendikacılığı ve özellikle yetkili sendikanın beceriksizliğinin somut bir göstergesi olduğunu dile getiren Aksoy, “Kamu çalışanlarının sorunlarını, talep ve beklentilerini ilgili yerlere yeterince anlatamayan, beklenti ve talepleri ifade edemeyen, memur sendikacılığı oynayanların sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımızı temsil edemedikleri de aşikâr olmuştur. Yeni Sendika olarak kuruluş gayemiz doğrultusunda sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımızın haklarını cesur, samimi, şeffaf ve çalışkan bir sendikacılık anlayışı ile doğru zaman ve zeminde eğilmeden, bükülmeden aramaya devam edeceğiz” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.