“Okuma isteği meraklı ilgilidir”

Okumaya olan merakıyla ön plana çıkan Batmanlı emektar inşaat ustası Kadri Avcı, “Merak insanı kitapla, yazarla,  şiirle, müzikle, felsefeyle, tarihle buluşturur” dedi.

“Okuma isteği meraklı ilgilidir”
Yayınlama: 29.05.2023 16:33:16
33
A+
A-

Kitap ve kitapçıların olduğu yerlerde sıkça görülen Batmanlı kitapsever Kadri Avcı, “Eğer insan düşünüyorsa ve bir şeyi merak ediyorsa, onunla ilgili eser ve yazarlara yönelir. Merak insanı kitapla, yazarla,  şiirle, müzikle, felsefeyle, tarihle buluşturur. Kitap okunduğu vakit, merak edilen alanla ilgili, ilim ve dünya ile alakalı, insan, nesne, sosyal münasebetler veyahut kainatla ilgili merak giderilmiş oluyor. Böyle olunca da insanda bilgi birikimi oluşuyor” dedi.

“İŞ ÇIKIŞLARINDA KİTAP OKURDUM”

Okumaya ilgisinin lisedeyken başladığını hatırlatan emektar inşaat ustası Avcı, “1983-84’lü yıllarda Antalya’ya yaz aylarında çalışmaya giderdik. İş çıkışında arkadaşlarım sahile veya kahvehaneye giderken ben genellikle kitapçıya giderdim. Kendi o naçizane aklımla bir şey alır, okur yada dinlerdim. Bu merak ve ilgi bende yaradılıştan, fıtrattan gelen bir durumdur. Tabi çevrenin de bir etkisi oldu. O zamanlar günde 2-3 gazete alır okurdum. Daha sonra internetin erişim imkanları olunca okumaya ve kitaplara ulaşmak daha da kolaylaştı.  Okumaya dair hevesim hiçbir zaman kırılmadı. Fizik, aritmetik, matematik, sayısal dediğimiz pozitif ilimlerden ziyade daha çok sosyal bilimlerle alakalı kitaplar ilgimi çekiyor. Tarih, coğrafya, sosyoloji, psikoloji, insan münasebetleri, askeri, serüven, şiir, maneviyatla, İslam dini ile alakalı eserler okumayı severim” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.